Szklana pułapka 5

A Good Day to Die Hard
2013
5,7 58 tys. ocen
5,7 10 1 58427
3,4 21 krytyków
Szklana pułapka 5
powrót do forum filmu Szklana pułapka 5

Jestem fanem die hard.Niestety ta część i jej scenariusz trzyma poziom Kac Wawy i tego typu
produkcji. Scenariusz i jego brak logiki poniżej

Rusek na Ruska ma papiery. Ten drugi Rusek, będąc człowiekiem u władzy decyduje się
aresztować Ruska z papierami.W zamian za to że Rusek nr 1 odda wspomniane papiery
zostanie puszczony wolno .Ten wyjść nie chce.To tamten zamiast go wypuścić i dajmy na to
porwać z ulicy decyduje się o porwaniu prosto z sądu, wysadzając w powietrze pół Moskwy?.W
między czasie CIA odbija tego Ruska , bo wiadomo jak jeden na drugiego ma papiery to
Amerykaniny wysyłają swoich agentów. W między czasie dowiadujemy się że Ruski z
papierami ma córkę, której jakoś nikt nie chciał porwać.Dlaczego? Bo współpracuje z
bandytami od Ruska nr 2 i spiskuje przeciwko ojcu. Koniec końców dowiadujemy się ze Ruski
z papierami to wszystko zaplanował, nie było żadnej teczki a córka również była z nim w
zmowie.Dlaczego zaplanował? A żeby go dowieźli do Czarnobyla (który wg scenarzystów chyba
jest w Rosji),Bo w tym Czarnobylu jest uran.Brawo!Gość ,który miał grupę ok 15 osób do
wywozu uranu , helikopter itp potrzebował całej intrygi z teczką , aresztowaniem itd, żeby
dojechać do Czarnobyla....Tak rozumiem że może chodziło o zemstę na byłym wspólniku , ale
koniec końców go udusili, więc dlaczego nie udusili go na samym początku?

ocenił(a) film na 5
kemposh

film slabiutki , bez niczego taka tylko akcja przyjezdza i rozwala
jak dla mnie nie umywa sie do czesci 4

ocenił(a) film na 6
kemposh

Obejrzałem tylko do momentu kiedy pościg się skończył warto dalej oglądać ? będzie jakaś fajniejsza akcja bo akurat dla samego pościgu to wartoo nawet. Poza tym w takim filmie już oczekuję akcji niż fabuły zwłaszcza że to nie 1 tylko kolejna część tak po prostu.

ocenił(a) film na 5
ifckyu

coś tam pod koniec filmu się dzieje,ale wg mnie efekty nie powalają