Szklana pułapka 5

A Good Day to Die Hard
2013
5,7 58 tys. ocen
5,7 10 1 58425
3,4 21 krytyków
Szklana pułapka 5
powrót do forum filmu Szklana pułapka 5

Mam za sobą już dwa podejścia. Za pierwszym razem poddałem się po 30 minutach. Za drugim razem, po blisko godzinie. Po prostu oglądam i wiary nie daje. To jest Szklana pułapka? Jeśli ktoś twierdził, że poprzednia część ma niewiele wspólnego, z jakkolwiek wzniośle to nie brzmi, oryginalną trylogią, to za część piątą w ogóle niech się nie bierze. Ani chwili szczerego śmiechu, pseudo-dystans, fabuła godna spotu reklamowego, za to multum strzelania od którego uszy więdną i bezsensowne pościgi.

Bruce, och, Bruce, jak mogłeś się na to zgodzić? Wóda z nad Wisły odebrała ci chęć do choćby zerknięcia na scenariusz? Teraz wręcz muszą zrobić część szóstą, takiej serii nie można TAK zakończyć.

ocenił(a) film na 4
cxap

dzisiaj podchodzę trzeci raz i chyba wytrwam :D

delishya

Powodzenia. Ja chyba muszę trochę odczekać, bo na chwilę obecną naprawdę nie ma ochoty.

ocenił(a) film na 4
cxap

wytrwałam :D

musiałam to dzieło obejrzeć w ciagu dnia w pozycji siedzącej - w pewnym momencie zadzwonił znajomy (to pomogło bo już przysypiałam)

delishya

Pół roku to trwało, ale obejrzałem. W akcie desperacji w TV, dodam. Niestety im bliżej końca tym gorzej, a scena z helikopterem to już totalne popłynięcie scenarzysty, reżysera i producenta. No cóż, pora przygotowywać ciąg dalszy, ta seria zasłużyła aby pożegnać ją z godnością.

cxap

"To jest Szklana pułapka?"

Niestety nie. To tandetny wideoklip zmontowany ze strzelanin, wybuchów i rozwalanych aut.
Brak scenariusza i wyrazistych postaci, wszystko do wyrzygania mdłe.