Szklana pułapka 5

A Good Day to Die Hard
2013
5,7 58 tys. ocen
5,7 10 1 58427
3,4 21 krytyków
Szklana pułapka 5
powrót do forum filmu Szklana pułapka 5

podobnej jakosci co 4,po trailerach,zwiastunach niestety ta wspaniała seria skonczyła w 3 czesci,a dlaczego 4 była juz słaba>inne czasy,zero realizmu,całkiem inny bruce,inni twórcy teraz w 5 jest fatalny rezyser do tego jeszcze takze szykujmy sie na kolejny gniot bo to nie mozliwe zeby wyszed z tego dobry film,nie mozna sie ze mna nie zgodzic.

użytkownik usunięty
damianho15

Zobaczymy R-ka jest więc jest git ale co z tego wyjdzie ...

damianho15

w takich wypadkach trzeba być optymistą

ocenił(a) film na 4
wojti_venom

Ja jestem optymistką w tym przypadku.

karoman4

ja tym bardziej

ocenił(a) film na 4
wojti_venom

Wierzę w McClane'a.

karoman4

chociaż sam McClane filmu nie uratuje , ale na pewno nie dalbym słabej noty bo john to jeden punkt więcej

ocenił(a) film na 4
wojti_venom

Pamiętaj, jest McClane, jest impreza, zwłaszcza w Moskwie - przetrzepie d*sko Władkowi. ;-)

karoman4

gibson wybil zeby zonie

ocenił(a) film na 7
Enkel91

Gibson jest spoko .A nie wiem dlaczego ciągle te twoje tezy wypisujesz do użytkownika Karoman 4 ?

ocenił(a) film na 4
bradock

Nie pisz z nim. Nie daj się zwariować, Bradock. To prawdopodobnie alterkonto jednego trolla, który wyjechał na delegację do Hongkongu.

ocenił(a) film na 7
karoman4

A rozumiem ... Dzięki Kasiu

ocenił(a) film na 4
bradock

Proszę bardzo. ;-)

ocenił(a) film na 3
damianho15

co to za smuty. 4 była bardzo przyzwoita. powiedziałbym że lepsza niz 2.
tylko ten czarny charakter. Olyphand średnio mi do tego pasował.

ocenił(a) film na 4
xunix

hah co ty gadasz nie porównój bardzo słabej 4 do 3 pierwszych czesci bo to delirka.

ocenił(a) film na 4
xunix

Czarny charakter i partner McClane'a byli słabi.

ocenił(a) film na 3
karoman4

z czarnym charakterem się zgodzę, ale partner mi akurat pasował. a te dialogi między nimi były ozdobą filmu

osobiście bardziej mi się podoba 4 niż 2, która traci ze względu na miejsce akcji i dużo jej w nocy

ocenił(a) film na 4
xunix

Ja dwójkę stawiam wyżej od czwórki.
Dialogi, no powiedzmy, że były w miarę dobre. Ale nie tak dobre, jak w trójce. ;-)

użytkownik usunięty
karoman4

Najlepszy z czarnych był Rickman w jedynce.

ocenił(a) film na 4

Tak. Rickman, Irons, Sadler i ten z czwórki.

xunix

buahahahaha! znowu dziecko siedzi w internecie... :)

damianho15

Od kiedy to McClane ma syna? W poprzedniej części była córka, teraz syn, w szóstce poznamy jego rodziców, psa i papugę. Po co rozmieniać się na drobne.

ocenił(a) film na 4
yossarian1

W pierwszej części Die Hard była o tym mowa. McClane trzymał w ręku zdjęcie, na którym był z żoną, córką i synem i widniał napis: ''kochanemu tatusiowi, Lucy i John.''

karoman4

To nie powód, żeby nas zamęczać jakimś młodym typem, który nie ma nawet promila charyzmy Willisa i jest tu na doczepkę, bo nie wierzę, że to jest dobry aktor.

ocenił(a) film na 4
yossarian1

''bo nie wierzę, że to jest dobry aktor.'' <--- Więc mamy okazję się przekonać, czy to jest dobry, czy zły aktor. Według mnie, zapowiada się lepiej jako partner McClane'a, niż ten wymoczek, co był w części 4-tej.

karoman4

Tylko że on miał być wymoczkowatym komputerowym geekiem, własnie na zasadzie kontrastu. Stara filmowa zasada tzw. niedobrana para, która musi ze sobą współpracować. A ten nowy syn wygląda mi na drewnianego. Zobaczymy premierę, może okaże się genialny. Kto to wie?

ocenił(a) film na 4
yossarian1

Samuel L. Jackson też był niedobrany, a sprawił lepsze wrażenie, niż ten z czwórki. Ale ok, już nie ciągnę tego.

karoman4

Jackson był akurat świetny. Dla mnie jest tak: Die Hard>dwójka>trójka>dłuuugo nic i dopiero czwórka.

ocenił(a) film na 4
yossarian1

U mnie ranking Die Hard wygląda tak:
1. Die Hard 1/Die Hard 3
2. Die Hard 2
3. Die Hard 4.

karoman4

Ok, ale dla mnie czwórka mimo pewnych słabości to ciągle dobra rozrywka, a że głupia, to już trudno.

ocenił(a) film na 4
yossarian1

to kto powinien go zagrac ?

sebo8110

McClane'a? A bo ja wiem, może Tom Hardy? A może Jason Statham by się nadał? Cholera wie kto mógłby przejąć schedę, na pewno nie ten laluś, która ma grać teraz synalka.

ocenił(a) film na 4
yossarian1

Statham by nawet pasowal

sebo8110

Właśnie, nie oglądałem jeszcze jego ostatniego filmu - Parker więc nie wiem jak tam z jego formą, ale gość jest dla mnie wiarygodny, jest w odpowiednim wieku i ma odpowiednią charyzmę.

ocenił(a) film na 4
yossarian1

Zawiodlem sie na Parkerze No ale zobacz i ocen sam Pozdro

sebo8110

To mnie zmartwiłeś, bo poprzedni film tego gościa był całkiem ok. Mimo to sprawdzę na pewno.

ocenił(a) film na 4
yossarian1

Sam obejrzj bo wiesz jak to jest Dodam ze nie chodzilo mi o jego gre aktorska :)

sebo8110

Domyśliłem się, ze chodzi bardziej o kwestię scenariusza, reżyserii i warsztatowe kwestie.

ocenił(a) film na 4
yossarian1

niepotrzebnie ciagną ta serie,pewnie bedzie jeszcze troche tych czesci ale niestety nie liczmy na dobre kino,bruce wystapi jeszcze pewnie w 6 czesci a potem wezma jakiegos innego aktora,szkoda musimy sie cieszyc 3 pierwszymi.

damianho15

Dopóki będą zarabiać dopóty będą ciągnąć tego trupa ku uciesze gawiedzi i zgryzocie tych, którzy już mają dość tej eksploatacji. Chętnie bym obejrzał coś zupełnie nowego w sensacji/akcji.

ocenił(a) film na 4
yossarian1

no wlasnie chodzi o kase i nie liczmy ze to skoncza.

ocenił(a) film na 4
damianho15

Jak wezmą innego aktora, to nawet na to nie spojrzę. Niech zrobią 6- ostatnią, zamykającą część i dziękujemy.

ocenił(a) film na 4
karoman4

tez na to nie spojrze,no ale czy 5 i 6 beda dobrej jakosci? jak juz to beda sredniaki.

ocenił(a) film na 4
damianho15

Najpierw obejrzyj, potem wyciągaj wnioski. A może te nowe filmy Seagala, to będą gnioty?

ocenił(a) film na 4
karoman4

wystarczy mi juz 4.....,a co do nowych ss to nie jest az tak zle.

ocenił(a) film na 4
damianho15

Ale kota ogonem odwracasz. Ja mówiłam o tych nowych, które mają powstać.

ocenił(a) film na 4
karoman4

no tak zobaczymy ale w tych czasach dobry film sensacyjny....o czym my mówimy.

ocenił(a) film na 4
damianho15

Wiem, nie musisz kończyć.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4
Creep_7

i to nie wszystko,powstaja dalsze czesci niestety..

ocenił(a) film na 3
Creep_7

amen ;)