Szklana pułapka 5

A Good Day to Die Hard
2013
5,7 58 tys. ocen
5,7 10 1 58427
3,4 21 krytyków
Szklana pułapka 5
powrót do forum filmu Szklana pułapka 5

nie rozumiem

ocenił(a) film na 8

nie rozumiem osób które twierdzą ,że to kiepskie kino akcji.
1) sceny akcji dopracowane
2) film może nie trzyma w napięciu ,ale non stop coś się dzieje wieć jak można się na nim
nudzić?
3)John podobny do poprzednich części : dowcipny, cięty humor i walczy jak lew:)

wiadomo ,że to nie pierwsza część i już nigdy fdo tego nie wrócimy ,ale film ogląda się bardzo
fajnie.

moim głównym argumentem jest fakt ,że moja żona oglądała go ze mną i jej się podobał :)

osobiście polecam fanom kina akcji jak i samej "Szkalnej Pułapki " :)

ocenił(a) film na 5
predi_2

a więc tak:
1) sceny akcji ani trochę nie dopracowane, każda akcja opierała się na: strzelali, uciekali i strzelali.
2) w napięciu nie trzyma, zgadzam się, ale nic konkretnego się nie dzieje, bez przerwy to samo, gadają o bezsensownych rzeczach i tylko strzelają, żadnego myślenia, jak w poprzednich częściach.
3) zero dowcipów McClanea, bardzo mało humoru, a jak już to taki jakiś żałosny jakby dialogi pisało pięcioletnie dziecko. No fakt walczył jak lew, ale brakowało mi w tej części zakrwawionej koszulki Johna i ogólnie tego poziomu akcji co w poprzednich częściach.
No dobra pierwsze części były najlepsze, ale czwarta, również dokręcona po wielu latach była równie znakomita co jej poprzedniki, a ta odstaję jak nic.

ocenił(a) film na 8
sss_111

Wiadomo ,że wiele brakuję 5tce do poprzednich ,ale tak czy inaczej film się miło oglądało;)
Jak na kino akcji dzisiejszych czasów dla mnie jest całkiem spoko:)
sss_111 mamy odmienne zdanie ,ale dla mnie John McClane to John McClane ,tak samo jak Rocky czy John Rambo:) Niezależnie jak film został nakręcony zawsze obejrzę i będę się cieszył jak dziecko:)

ocenił(a) film na 5
predi_2

W sumie trochę się z Tobą zgadzam, ale spodziewałem się czegoś więcej po tej części. John McClane i tak rządzi:)

ocenił(a) film na 3
predi_2

McClane nigdy nie był dowcipny. Był zgryźliwy i sarkastyczny, w czwórce widać było że jest już tym wszystkim zmęczony. Z tymi kontynuacjami jest taki problem że mogą być nawet ciekawymi filmami, ale jeśli są poniżej poziomu narzuconego przez serię, bądź odbiegają od konwencji to są na straconej pozycji. To samo jest z np. Kac Vegas 3. Film odbiegł od konwencji i przez to ogląda się go dziwnie. Ale najgorszy nie jest