jak można po genialnej 4 wyprodukować takiego shit'a :/ Reżyseria jak z jakiegoś amatorskiego kina
akcji, scenariusz to samo, wszyscy strzelają nie wiadomo gdzie i do kogo, jeżdżą nie wiadomo
gdzie i za kim, tandetne teksty... wtf? czułem się jak bym oglądał jakieś oskryptowane sekwencje
kina akcji :f
Popieram. Nie ma klimatu i humoru typowego dla Die Hard. Ciągłe powtarzanie "Jestem na wakacjach, jestem na wakacjach!" jest po prostu tragiczne. Ogólnie film wydaje się jakoś dziwnie okrojony i ubogi bo w zwiastunach pokazano sceny których w filmie nie ma. Poza kilkoma minutami ciekawych scen pościgów po Moskwie to całość jest najgorsza ze wszystkich części
szkoda czasu na to dno!! po scenie w ktorej skacza przez okno na rusztowanie ktore zreszta sie lamie oni wychodza bez szwanku, ojciec wyciaga synowi srube z brzucha i jak gdyby nigdy nic smigają sobie do czarnobyla.. scenariusz beznadziejeny! gra aktorka nie była taka tragiczna.. ale film oraz "akcje" chyba dla naprawde naiwnych...
Takich chorych bredni dla debili dawno nie oglądałem. Pomijam rzeczywistość z Jamesa Bonda(chociaż tam to tak nie razi), pomijam średnią reżyserie i takąż grę aktorską, ale scenariusz!!!!!!!! w moim rankingu kup scenariuszowych niestety czołowa pozycja. Pozostaje pytanie dlaczego tak spieprzono ten film, komu na tym zależało, przecież to była rewelacyjnie zrealizowana seria. WINNYCH UKARAĆ!!!!
Nie wspominając już o faktycznej odległości Czarnobyla od Moskwy (około 1000km), w filmie dobry jeden tekst ("...czego nie lubię w Amerykańcach..."). Żenada!
Film nakręcony na Węgrzech i w Serbii... Czarnobyl to nie Rosja. Geografii nie będę się od Ciebie uczył...
Czwórka genialna? Dobre sobie. Megashit. No chyba, że genialna dla gówniarzy, którzy nigdy nie widzieli tej wspaniałej trylogii. John McClaine zginął wraz z trzecią częścią Die Hard.
Genialna 4? BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HA
no przy 5-ce to czwórka może nie jest genialna ale dobra.Niby podjeto decyzję o 6-ej tak jakby 5-ta okazała się sukcesem?
bo czwórka i piątka została zrobiona tylko i wyłącznie dla szybkiej łatwej kasy a można na nią liczyć gdy zrobi się film wg oklepanego ale sprawdzonego schematu, z gwiazdą w obsadziei i ze znanym tytułem. Niestety ktoś kto zatwierdził czwartą część a potem piątą olał totalnie talent twórców wcześniejszych części, ci ludzie nie mieli poszanowania dla kultowości tych filmów, poszli na łatwiznę. Mogli zrobić film wybitny inwestując więcej szmalu, zatrudniając lepszych scenarzystów i reżysera ale po co ryzykować skoro można zrobić średniaka na który ludzie i tak pójdą
A mi się podobała scena pościgu :) To tak jakby wszyscy grali w grę:
"W różny sposób zniszcz jak najwięcej samochodów"
A i jeszcze nie wiem czy coś mi umknęło, ale tylko syn miał nóż, więc jak oboje się nagle pozbyli opasek?? Może ktoś mi odpowie? Bo nie ogarnęłam :)