Szklana pułapka 5

A Good Day to Die Hard
2013
5,7 58 tys. ocen
5,7 10 1 58427
3,4 21 krytyków
Szklana pułapka 5
powrót do forum filmu Szklana pułapka 5

brak czarnego charakteru, brak jakiejś fabuły, w zasadzie nie wiadomo co i po co sie dzieje.
film nastawiony tylko na pokazowe łubudu i momentami miałem wrażenie że oglądam jamesa bonda. zwłaszcza motywy z córka, która niby zdradza ojca, potem ojciec który tak naprawdę wszystko kontroluje- no to sie kupy dupy nie trzyma

a na koniec kultowe ypikajej powiedziane w samotnosci- to tylko potwierdzenie że reżyser kręcił jakiś inny film

acha jeszcze syn który zamiast byc dodatkiem , momentami dominuje

zmarnowane 14 zeta po prostu

użytkownik usunięty
xunix

Noto słabo ... kurde
A miało być tak dobrze

ocenił(a) film na 3

Zgadzam się. Ogólnie jestem fanem poprzednich części, tą się zawiodłem. Szkoda.

użytkownik usunięty
ckwm

I co czekasz na 6 częsć ?
Bo ja nie

ocenił(a) film na 3

ja na pewno zobacze cześci numer 6. na pewno nie w kinie

xunix

Co za dupki z was. Jaki ma sens czekanie z waszej strony na Die Hard 6, skoro Die Hard 5 wam nie wszedł?? Dupki żołędne z was i nic więcej, chromolę was.

ocenił(a) film na 1
teilnehmer07

DH 6? To by chyba już był gwóźdź do trumny.... John McClane 1955 - 2013 R.I.P . Są tylko trzy części, reszta to wyciąganie kasy od fanów. Brakuje już tylko Rocky 7 i Rambo 5.

tangun1

To ty nie wiesz, że Willis zapowiedział 6 ostatnią część cyklu?? Były o tym newsy,
że Willis jest bardzo zadowolony z 5-ki i że na pewno zakończy serię 6 filmem.

użytkownik usunięty
tangun1

A Rambo 5 było by całkiem niezłe . Co o tym sądzisz ?

ocenił(a) film na 3

nie wyczekuję, ale jak się pojawi to na pewno zobaczę

użytkownik usunięty
ckwm

Noto tak jak ja .

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 3
teilnehmer07

bredzisz
jak ktos prowokuje to ty

ocenił(a) film na 3
teilnehmer07

ja jestem frajerem, a ty cwelem
tak to jest w zyciu, że sie można spotkać

ocenił(a) film na 1
xunix

Jestem tego samego zdania. Tyle, że ode mnie wyciągnęli 15 zeta.

ocenił(a) film na 6
xunix

film nie byl zly. Duzo boom i bambam, no tak, ale film czarne charaktery mial i to wszyscy nimi byli tak naprawde. Fabule tez mial i nie jakas skomplikowana ale dwoch ruskow sie nienawidzilo i jeden mial przejsc na dobra strone a jendak nie przeszedl tylko chcial wszystkich wydymac. Tak jak w zyciu, nie wierz ruskom nawet tym "dobrym" hhheeheh

xunix

14 zeta? odkąd to dzieci mają wstęp na takie filmy do kina? Jeszcze nie byłem w kinie, wiec na temat filmu sie nie wypowiem...
część z was wogóle nie potrafi oceniać kina akcji, to tak jak mieć zarzuty do Expendables 2, ze brakowalo gry słownej i ciekawych dialogów...

BITCH, BITTE!!

ocenił(a) film na 3
kobysh

a może sa po prostu promocje w niektóre dni?

spróbuj poszukac u siebie, może nie warto przepłacać

xunix

jeśli tak to zwracam honor, niestety przyzwyczailem się do wpisów młodych hejterów, którzy mają na wszystko wyjeb***
Co do filmów, które chcesz obejrzeć, zamiast The Hooligans polecam Ci "Football Factory"

ocenił(a) film na 3
kobysh

nie jestem mlodym hejterem :)
zresztą przecież w miarę konkretnie napisałem co i jak. nie ograniczyłem się do notki, słaby bo slaby i ch...

zobacze to football factory, tylko znajdę gdzieś do zassania. pzdr

ocenił(a) film na 6
xunix

Zgadzam się, wczoraj byłam w kinie i muszę przyznać, że momentami zamulali. "Kocham Cię, ja też", "Mój synek, mój chłopiec was rozwali"...ble ble ble. Statuetkę ojca roku ma już w garści. Przyznam się, że w połowie filmu już zasypiałam, gdyby nie mój facet to bym się pewnie obudziła na koniec filmu. Efekty specjalne mogły być, scena pościgu, a raczej gigantyczne karambole i miażdżenie coraz to nowo napotkanych aut na drodze, nawet spoko. Fabuła krótka, moment zaskoczenia słaby. Takie 6/10 i nic więcej. Czekamy na 6 część gdzie bohater będzie ratował świat w towarzystwie żony. W 4 była zbuntowana córunia, która też mówiła do ojca po imieniu, w 5 równie rozgniewany synek. No to w 6 już tylko wkurzona żona...

ocenił(a) film na 2
Agnisia83

Moim zdaniem powinni ściagnąć jakiegos reżysra który by nawiązal do poprzednich części np. Sam Mndes który zrobił coś porządnego ze skyfalll. Przeciez Quantum of Solace było do bani. NIech wynajma lepszego reżysera i niech bruce willis załozy peruke żeby przypominało stare czasy :D

mario998

Śmieszą mnie ci, którzy po Die Hard 5 oczekują kolejnego Die Hard 1 czy Die Hard 2. Seria idzie do przodu, więc logiczne że nie będzie wyglądać jak 1 czy 2, tylko jak 5. A nawet jakby Die Hard 5 był kolejnym Die Hard 1 czy Die Hard 2, to by wszyscy narzekali na to że nic nowego nie wymyślono. Ludzie, a szczególnie Polacy, zawsze znajdą powód do czepiania się.

ocenił(a) film na 2
teilnehmer07

To też racja ale jednak nowa seria dostaje słąbe oceny.. trzeba coś z tym zrobić a nie dawać johnowi moorowi kręcic kontynuację TAKIEJ SERII

ocenił(a) film na 1
teilnehmer07

Nie ma wyglądać jak 1, 2, 3.. ma być tak dobre jak 1, 2, i 3....

ocenił(a) film na 3
tangun1

ja nawet o tym nie marzyłem
no ale chciałem żeby było "trochę" słabsze...

xunix

Co wy wiecie o zabijaniu?? Ja wam powiem - gówno wiecie o zabijaniu, mądrale!:)))

ocenił(a) film na 1
SF_Lover

Napisał weteran wojny w Iraku;)

tangun1

Pozwól że wejdę między was. Ile ci zapłacono za krytykę tego filmu?;) Jak dużo, to ja też chcę zarobić!xD

ocenił(a) film na 1
teilnehmer07

26 lat oglądania filmów i zabicie tą częścią jednego z moich bohaterów z dzieciństwa...

tangun1

Ja też niemało lat oglądam filmy i nie czuję się podobnie jak ty - zgwałcony przez twórców, wręcz odwrotnie - czuję się zadowolony z tego co zobaczyłem, podobnie jak sam Bruce Willis jest zadowolony z Die Hard 5 - czytałem newsy o tym. :)

ocenił(a) film na 1
teilnehmer07

W końcu zarobił... bo poza Niezniszczalnymi, za głośnych filmów nie miał ostatnio.

xunix

Nie oglądałam, ale mogę już powiedzieć, że na ogół jest tak, że najlepsza jest ta pierwsza część, nieważne, jaki film. Potem coraz słabiej, fabuła coraz gorsza, a twórcy zasłaniają się jedynie efektami...