Szpiedzy

Black Bag
2025
6,4 16 tys. ocen
6,4 10 1 16165
6,8 54 krytyków
Szpiedzy
powrót do forum filmu Szpiedzy

ocenił(a) film na 3

...przeraźliwa.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 8
tomamisz

Poszedł na film który ma w tytule szpieg i jest zdziwiony że nie ma akcji tylko intryga . Normalnie szok

ocenił(a) film na 3
Diabeu_Tom

Nie ma akcji, a intrtyga niezbyt intrygująca...Normalnie szok...

tomamisz

Intrygująca, na leniwy wieczór w sam raz, dla mnie dobre. Magneto się spisał

ocenił(a) film na 1
Diabeu_Tom

I ma racje , szmira i nuda do tego stopnia ze gosc wyzej zasnął i chrapal. Nawet nie chcialem go budzic bo mi to nie przeszkadzalo w ogladaniu tego gniota.

ocenił(a) film na 7
janos261

Twoja ocena i to co napisałeś świadczy o poziomie pilskich

ocenił(a) film na 6
Diabeu_Tom

Ma rację. Film był w nudnawej komwecji zrobiony jak " Zabójca" z Fischbenderem

Diabeu_Tom

Ma nudną intrygę

ocenił(a) film na 5
tomamisz

Uwielbiam takie klimaty ale ten film w ogole nie angazuje.

ocenił(a) film na 5
aronn

To prawda, zgadzam się, wyjątkowo nieciekawie wyreżyserowany, a przecież reżyser i czołowa obsada znakomici :-(

ocenił(a) film na 7
tomamisz

Bo to film dla osób co najmniej średnio inteligentnych.

Kocio

Absolutnie - to film dla kmiotków którzy chcieliby móc ale nie mogą (intelektualnie)... ;)

Kocio

O, bo ja jestem raczej poniżej przeciętnie, przynajmniej z wyników, ale mnie się podobał. Fajny był i zrozumiały.

tomamisz

potwierdzam! NUDA, przekombinowanie, dobry na sen.

tomamisz

Nudziłem się z zadowoleniem :)

tomamisz

bo to film dla ludzi myślących :) a takich coraz mniej i proszę twój komentarz jest tego dowodem niestety ...

kika_kika_3

Absolutnie - to film dla kmiotków którzy chcieliby móc ale nie mogą (intelektualnie)... ;)

kika_kika_3

Mnie się podobał, ale jestem myślący. Tak, to w sumie z całą stanowczością mogę stwierdzić - jestem myślący często i o różnych rzeczach zwłaszcza.

ocenił(a) film na 4
tomamisz

a najgorsze, że ludzie którym podobał się film, argumentują tylko tym, że to film dla co najmniej średnio inteligentnych. Ludzie, przecież tam nie było niczego nad czym trzeba byłoby się wysilać z myśleniem. Film jest po prostu nudny. Co było przewidywalne? Chociażby to, że żona okazała się nie tą złą oraz to, aby tym którzy nie potrafią się zorientować kto nabroił - zrobili "kolację" tak samo jak na początku. Z tym, że na końcu pokazali Wam, niedomyślnym kto. :) :)

orcinus21

Nie. Ja jestem poniżej przeciętnie inteligentny i mi się podobał. Inny pan mówił, że to dla ludzi myślących, ale wszyscy są myślący jeżeli nie śpią, albo nie warzywa, to chyba tamten co tak powiedział też był poniżej przeciętnie jak ja, i też mu się podobało. Film podoba się chyba różnie inteligentnym, ale teraz to już sam nie wiem w sumie jak inteligentnym się nie podoba.

NieMamSwojegoZdania

Brawooooooo!!!! Co za wywód, jaka zaawansowane logika i synteza. Tak trzymaj!

Creep_7

Dzięki, ale ogólnie to chyba wcale nie aż taka.

tomamisz

Dokładnie, nuda i nic więcej. A tym co się wydaje że ynteligentamy bo oceniło chłam wyżej niż większość pozostaje tylko pokazac srodkowy palec bo z debilami się nie dyskutuje

tomamisz

no tak . proste. jak się idzie na film i myśli , że to marvel to rzeczywiście może nudzić. Film bardzo fajny ale widocznie nie dla każdego

Jan_Janowski_fw

Creep_7

Powiem tak: ocena jest zawyżona. Tu jest przede wszystkim totalny brak napięcia. Sceny, które miały być w zamyśle dramatyczne powodują absolutny brak reakcji jakby się oglądało mecz, w którym drużyna, której się kibicuje, grała o honor. Nie dają radę nawet aktorzy, którzy nie są z pierwszej łapanki, a nie potrafią stworzyć klimatu trzymania zaciśniętych pięści z emocji. Winą może być sposób realizacji w stylu telenoweli, i być może dlatego się podoba gawiedzi wychowanej na tasiemcach ciągnących się latami, bez końca. Sama intryga to szukanie kreta w stylu przesłuchiwania ucznia, ktory ukradł batonik w s,kolnym sklepiku. Dialogi na poziomie tekstów z imprezy studenckiej czyli pseudofilozoficznych wynurzeń po paru drinkach. Generalnie po co się męczyć oglądaniem tego, skoro są lepsze filmy z tego gatunku? Szkoda czasu. I oczu.

kazik66

100% racji.
Tylko dodam od siebie - moim zdanie ten film nikomu się nie podoba, ale niektórzy muszą pisać że im się podoba bo... kaska płynie za trolling....

Creep_7

To fajne, że przy pojeździe po spodobaczach filmu piszesz "absolutnie" jakbyś się zgadzał z przedmówcą, a następnie przeczysz mówiąc że głupki, z meta nutą intelektualnej wyższości.

NieMamSwojegoZdania

Jak widzę moja intelektualna wyższość jest uzasadniona.
Słowo "absolutnie" oznacza zgodę z definicji? :)

Creep_7

Zamień "Absolutnie" na "Całkowicie" lub trochę luzując "Ogromnie" - wychodzi z tego zgoda, potwierdzenie - bo w odniesieniu do przedmówcy, a z samej wypowiedzi wynika, że chodzi o zaprzeczenie.
To nie było "Absolutnie Nie". Tylko "Absolutnie" - "To co piszesz ma się do tego jak postrzegam rzeczywistość w sposób Absolutny" - przedłużona poprawna interpretacja.
Potem jednak piszesz, że się nie ma.
Tyle