Szybcy i wściekli 7

Furious Seven
2015
7,3 160 tys. ocen
7,3 10 1 160166
6,3 31 krytyków
Szybcy i wściekli 7
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 7

Ze wcześniejszych odsłon oglądałem 1, 2 i Tokio Drift. Generalnie podobały mi się, lubię tematykę wyścigów. Po długim czasie przerwy i słuchów, że seria odeszła od korzeni postanowiłem obejrzeć 7. Fakt, że film to już zupełnie inni F&F, ale moim zdaniem na swój sposób dobry. Masa akcji, praktycznie cały film to akcja, która nie zwalnia tempa. Są i wyścigi, może niewiele typowych jak np. 1/4 mili, ale są pościgi. Wiele scen z realizmem ma niewiele wspólnego, ale dobrze się to ogląda. Fakt, że od śmierci aktora grającego głównego bohatera minęło trochę czasu chyba sprawił, że nie skupiałem się na tym podczas oglądania aż tak bardzo. W zasadzie dopiero pod koniec odczułem, że to jednak schyłek serii, a w zasadzie to jej dobre zwieńczenie (na tyle na ile się dało). Jak dla mnie dobry film akcji.

ocenił(a) film na 10
mikew_86

To skoro podobała Ci się siódemka myślę że spodobają Ci się też wcześniejsze części 4,5 i 6.

ocenił(a) film na 1
mikew_86

Czwarta czesc bardzo slaba ale napewno lepsza od marnej siodemki, piatka najlepsza z wszystkich 4 jesli chodzi o akcje, 6 tez dobra fabula i akcja . A 7 to juz totalny shit tego nie da sie ogladac, a jezeli chodzi o wyscigi to zdecydowanie najlepsza jest Tokyo Drift .

ocenił(a) film na 1
mikew_86

To już jest porażka film ze świata fantazy albo fantastyki, kretyństwo z brakiem realizmu nawet bajką dla dorosłych nie nazwę tego bo nie mieści się to w ich ramach. to co zobaczyłem to idiotyzm reżysera i kretyńskie amerykańskie dialogi super herosów z Ameryki. Rozumiem efekty specjalne ok. ale bez przesady ktoś pokazuje nam takie bzdury które w jednej setnej % nie maj prawa bytu i godzą w prawa fizyki. Ja proponuje twórca tego debilstwa pierdyknąć z baranka głową w mur to chyba jedyne co im pozostaje:) Fantazja ułańska ich poniosła

ocenił(a) film na 7
lukaszov20

Podstawowy problem to to, że pierwsze części nie powinny znajdować się w gatunku akcja tylko jako wyścigi i wtedy nie byłoby bezsensownego porównywania, bo tych filmów nie ma sensu porównywać. Tak jakby porównywać horror z komedią. Dla mnie to różne gatunki, tylko aktorzy Ci sami.

ocenił(a) film na 7
mikew_86

Poza tym jakby ktoś obiecał Ci 1mld dolarów zysku to nakręciłbyś wszystko i o wszystkim. ;) Nie ma co mieć pretensji do twórców, taki rynek, takie zapotrzebowanie. Zawsze można pozostać przy starych filmach, które są świetne i jest tego sporo do obejrzenia (piszę ogólnie, a nie tylko o serii F&F). :)

ocenił(a) film na 1
mikew_86

huj... dupa.... i kamieni kupa to cala prawda o tym filmie