Siema ;-) Ja byłem właśnie wczoraj na filmie w 4D w Bonarce. Na wstępie zaznaczę, że nie warto, tym bardziej za taką cenę (40 złotych) Ogólnie efekty są fajne i przyjemnie się je odczuwa: Fotele przechylają się do przodu gdy bohater stoi nad przepaścią, jest symulacja pędu powietrza gdy samochód pędzi przez drogę, przy scenach walki fotele szarpią, kołyszą się i wibrują, 2 razy nawet poleciała na mnie mgiełka wodna, kiedy bohater opada na plecy powalony przez przeciwnika wtedy jakby część fotela uderza Cię delikatnie w plecy. Przez pierwsze pół godziny jest to bardzo fajne i przyjemne, ale potem zaczyna odwracać uwagę od filmu i to jest największy minus - moim zdaniem. Poszedłem na 4D bo jeszcze nigdy nie byłem w takim kinie, może się jeszcze kiedyś wybiorę. Też przy scenach z samochodami powinno byś moim zdaniem więcej odchyleń się foteli do tyłu, tak żeby wywołać efekt przyspieszenia, a na to najbardziej czekałem. Podsumowując, jeśli jesteś ciekaw, to wybierz się. Ale jeśli chcesz się naprawdę skupić na filmie, to polecam zwykłe kino, byleby miało dobry dźwięk :D