TRON

1982
7,0 20 tys. ocen
7,0 10 1 19736
6,2 16 krytyków
TRON
powrót do forum filmu TRON

Ten film to kawal dobrej fantastyki z lat 80', z czasow kiedy powstawaly takie filmy jak Blade Runner, War Games itd, niestety moim zdaniem obecnie panuje moda na nie udolne kopie tych ponad czasowych filmow, pozdr

_PIRX_

dobrze powiedziałeś klasyk i takim zostanie... mimo upływu prawie 30-lat film ogląda się z powodzeniem i wcale nie "trąci myszką" jest dobry jak stare dobre gry telewizyjne... i zawsze będzie.

użytkownik usunięty
_PIRX_

Ja również Chylę czoło. Bardzo z podobała mi się wizualizacja całego przedsięwzięcia.Przy każdej styczności z filmem zastanawiam się jak zostały zrobione te blaski w scenerii czy ubiorach bohaterów.Może to wydrapana klisza z nałożeniem drugiej.Jak myślicie?Mam rację czy może się mylę?Postacie wyglądają jak by były kręcone starymi metodami.Bardzo dużo pracy. Nowych produkcji nienawidzę ze względu że jest to zrobione komputerowo na full.Nie potrafię oglądać takich filmów.Moja wyobraźnia od razu reaguje negatywnie.Widzę te cioty na sznurkach i w niebieskich pokoikach.Tylko rzeczy zrobione własnoręcznie z makietami włącznie oddają prawdziwe wrażenie i przyjemność dla moich oczu.Ten film jest wyjątkiem gdyż jest to sf ale jak wspomniałem bardzo zaskakujący projekt jak dla tamtych czasów.