Po pierwsze czy autorzy filmu TEKKEN zapoznali się z fabułą gry??
odp:NIE ZBYT
Po drugie gdzie są postacie które tworzą historie TEKKENA np:
Armor King,Lei Wulong,Paul Phoenix a nie o Paulu była mała wzmianka w filmie.
Po trzecie Christie Monteiro zawodniczką MMA ona była zawodniczką capoeiry tak samo jak Eddy Gordo i oni się znali a w całym filmie ani cześć ani nara wobec siebie tylko jakieś naciągane lovestory Christy z Jinem.
Po czwarte gdzie u licha podział się Hwoarang i jego zatargi z Jinem ich walka sama w sobie była by dużym plusem filmu.
Po piąte Jin rękawice dostał od swojej matki Jun a nie od Steviego Foxa i poza tym to są rękawice bokserskie bo Stevie jest bokserem.
Po szóste Nina i Anna nie przepadały za sobą a ty są spaniałymi siostrami które lubią trójkącik z Kazuyą.
Po ósme kto wpadł na pomysł ze Kazuya zgwałcił Jun i mamy Jina a Heihachi to kochający dziadek jest.Kazuya kochał Jun z tego co mi wiadomo a Heihachi to był ten zły dziadek i ojciec ale mogę się mylić.
To są jedne z najważniejszych błędów filmu względem gry.ą teraz co mi się podobało to tak:
Kelly Overton i jej tyłeczek ,Mircea Monroe w roli Kary bardzo ładna aktorka chociaż nie wiem skąd pomysł na tą postać.Lateef Crowder jako Eddy prawie go przypominał i tu wiedzieli jaką sztuką walki walczył Eddy brawo za Lateefa ewentualnie Yoshimitsu też był OK.i dlaczego tak szybko odpadł Cung Lee jako Marshall Law on miał wąsy ale to mała pomyłka.I chyba taki też małym plusem były Candice Hillebrand i Marian Zapico w bieliźnie bo poza tym to nic nie wniosły do filmu.Pisałem już że podobał mi się tyłeczek Christy:).
No i z żalem muszę dać tylko 3/10 a miałem taką nadzieje ze im się uda.
A Ling Xiaoyu jest ? . To też ważna postac dla świata Tekken . Jak jej nie ma to jest mocna kicha , dokładając to co fani Tekkena wytknęli już temu filmowi .
Jaka szkoda . Niby w obsadzie jest Chiaki Kuriyama - Ling Xiaoyu ale przeglądając częśc filmu nie widziałem jej . Nie wiem czy się zabierac za oglądanie , jak można było tak wszystko zepsuc .
http://www.wallpaperez.info/wallpaper/games/Tekken-5-Ling-Xiaoyu-883.jpg . Jak można było o niej zapomniec .
No . Jeszcze fajna jest Lili Rochefort , ale to juz mniej znana postac .
http://i307.photobucket.com/albums/nn315/kasumi_ayane/Tekken%205/LiliRochefort2. jpg .
Jeju ludzie to film na podstawie a nie kopia gry,chcieli byście pewnie obejrzeć to samo co w filmikach w grze i pewnie by były wszystkie postacie?to była by nuda a poza tym film musiałby być chyba 20 odcinkową trylogią po 3 godziny każda część.nikt by nie był stanie przez to przebrnąć zwłaszcza jakby trzymała albo nie miała wogóle żadnego poziomu jak ten film :-/
Wystarczyło się spytać panów od fabuły z Namco-Bandai co gdzie jak i po co i zrobić Tekkena jakby był sukcesem to zrobić Tekkena 2 i fabuła mogła być związana z grą wtedy studio by więcej kasy zarobiło i by było 6 części tak samo jak gier nie liczę Tekkena Taga i Dark Resurrection i 20 części po 3 godzinny potrzebnych by nie było tylko np:2 godziny na film i jestem pewny że jakby tak zrobili było by dobrze i film byłby dobry.Sorki że nie ma przecinków