5,6 19 tys. ocen
5,6 10 1 19471
3,6 7 krytyków
Tekken
powrót do forum filmu Tekken

Myślałem że DOA była słaba a Dragon Ball padaczką, jednak przy Tekkenie to wirtuozy
combat movie. Ktoś powie film dla graczy - gdzie tam! Chyba obraza! Korporacja Tekken???
A nie Mishima Zaibatsu przypadkiem? Flaga amerykańska trzepocząca na samym początku
już wzbudziła u mnie uśmiech politowania, później było jednak gorzej. Postacie - tragiczne,
efekty, jakie efekty? Sceny walki? O żesz, nie widzę w tym filmie pozytywów. Nawet
Yoshimitsu wygląda jak z Power Rangers. Chciałem dać 2-3, ale mądry głupiemu tym
razem nie ustąpi.

PabloPicasso

Ekhm uważasz ,że Dragon Ball był lepszy?Wg mnie fakt Tekken to kaszana ale Przy DB to arcydzieło,a sceny walki były cóż nawet dobre jeśli o mnie chodzi...tzn były by z lepszym montażem zdjęć i ujęciami.A najgorszą bolączką jest dla mnie ścieżka dźwiękowa aż uszy bolały,jakieś kawałki które za nic w świecie nie pasowały do klimatu filmu.Ale co się spodziewać było wiadome że to będzie gniot nie grzeszący fabułą zresztą gra też za bardzo nie posiada dobrego scenariusza(taka telenowela).

PabloPicasso

A bym zapomniał gdzie ty widziałeś scenę walki w DB? xD

ocenił(a) film na 1
daniel3112_86

Ok. był rzut kulą ognistą?:) Dobra DB to fantasy ale mogło być ciekawym mordobiciem z efektami, Tekken też mógł a nie jest. Heichachi ginie jak jakiś knypek bez walki??? Bo tak można wnioskować z filmu, zresztą grający go Tagawa nie wyszedł jeszcze najtragiczniej(w porównaniu do reszty) ale był mizerny a powinien być zbudowany jak Bolo Yeung z Wejścia Smoka. To nie Tekken to popierdółka. Jak tak mają nakręcić Soul Calibur to nie chcę o tym nawet słyszeć

PabloPicasso

Po Soul Calibur też bym nic się nie spodziewał.Będzie jak z każdym takim filmem.Bieda jak piszczy.Wszystkie ekranizacje takich gier kończą się na tym że są marną kopią "Krwawego Sportu" czy "Wejścia Smoka" z jakimś siupowatym motywem przewodnim.Nawet stara ekranizacja "Mortal Kombat" była czystą kopią wyżej wymienionych osadzą w innym że tak to ujmę universum.

ocenił(a) film na 10
PabloPicasso

PabloPicasso
Heichachi ginie?! To ty chyba całego filmu nie oglądałeś.

dzieciol1992

Sceny walk w Tekkenie są przeciętne,nie wiele lepsze od tej scenki

http://www.youtube.com/watch?v=pQWq3OYEzuc

Razor_2

Haha nie no w Tekkenie by wyglądały lepiej ale kiepskie ujęcia była a jak zresztą cały film:D Nie ale prawdę mówiąc mimo ze to shit to jakoś obejrzałem do końca nie mając aż takiego niesmaku jak po DOA czy Dragon Ball Evolution.xD