The Beatles

A Hard Day's Night
1964
7,8 5,5 tys. ocen
7,8 10 1 5537
6,3 9 krytyków
The Beatles
powrót do forum filmu The Beatles

Film jako film jest do dupy,o niczym,zero fabuły,żałosne teksty,angielskie poczucie humoru(beznadziejne),osobiście oglądałem wersie z napisami,które goniły jak szalone,gdyby nie przycisk pauza niewiele bym zdołał przeczytać.0/10.Ale to jest film z The Beatles,więc muzyka i obecność w nim legendarnych Beatlesów jest bezcenna i za to 10/10.Podsumowując więc moje noty, wychodzi 5/10,ale tylko za The Beatles,gdyby tam grał np.Charlie Chaplin było by 0/10,no może 1/10,bo z Chaplinem byłby niemy i nie musiał bym się męczyć z napisami

ocenił(a) film na 10
Matiasparviere70

''angielskie poczucie humoru(beznadziejne)''

Film wyprodukowany w Wielkiej Brytania, więc i angielski humor...
Anglicy mają specyficzne poczucie humoru.
Żeby śmiać się z ich żartów trzeba je rozumieć ;)

Matiasparviere70

Nie zgadzam się z tobą. Wg mnie jest to bardziej film dla fanów The Fab Four. Jeśli nie rozumiesz angielskiego humoru to nie oglądaj. Film akurat był zabawny. A poza tym jest to produkcja z lat 60, więc na pewno będzie się o wiele bardziej różnić merytorycznie niż obecne filmy :P

Matiasparviere70

You what? :/
Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że nie zrozumiałeś po prostu konwencji. Filmy brytyjskie mają specyficzny klimat, głównie ze względu na ironiczne i absurdalne poczucie humoru. Żeby je rozumieć, trzeba myśleć tak jakby bokiem ;) Poza tym A Hard Day's Night powstało w latach 60., a kino też wtedy wyglądało trochę inaczej.

Dla mnie film był bardzo zabawny i uroczy, dawno się tak nie uśmiałam, rozbrajały zwłaszcza teksty Lennona. The Fab Four aktorsko może nie powala, ale rekompensuje to wdziękiem, nonszalancją i przede wszystkim ponadczasową muzyką. Film nie tylko dla fanów The Beatles, także dla wielbicieli lat 60-tych, brytyjskiego poczucia humoru i Brytanii jako takiej :)

ocenił(a) film na 5
Matiasparviere70

Dokładnie tak. Film zupełnie bez pomysłu, a sama muzyka to trochę mało...

użytkownik usunięty
FILioza

bycie DURNIEM nie jest zabronione, ale czy koniecznie trzeba sie tym chwalić?

użytkownik usunięty
Matiasparviere70

bycie DURNIEM nie jest zabronione, ale czy koniecznie trzeba sie tym chwalić?