5,3 30 tys. ocen
5,3 10 1 29533
5,2 13 krytyków
The Box. Pułapka
powrót do forum filmu The Box. Pułapka

Od dwóch godzin mogłem smacznie spać,ale zachciało mi sie obejrzeć film The Box...i to był wileki błąd! Gniot jakich mało ten film to tragikomedia
Nie idzcie na to do kina i nawet nie ogladajcie w przyszlosci na DVD

ocenił(a) film na 9
Glock

Zgadzam się jeśli jesteś dzieckiem neostrady nie idź na ten film i tak go nie zrozumiesz.

Glock

gniot jakich malo , a dajesz 5/10 a to wg filwebu znaczy, ze film "OK". zastanow sie zanim cos napiszesz, juz nie mowiac o przyznawaniu sie do piractwa

nika87

To chyba jestes nowa na FilmWeb.Jeśli film dostaje od użytkowników 5/10 to znaczy że jest bardzo cienki a nie OK tak jak to jest zaznaczone w punktacji według FilmWeb.A teraz przyznaj sie ile dotychczas obejrzalas filmów na komputerze?Policz dokładnie i pamietaj że każdy z nich to była piracka kopia.Więc bye bye

użytkownik usunięty
Glock

5/10 to jest cienki film? Pierwsze słyszę, a na filmwebie jestem już długo.
W takim razie co oznacza dla ciebie ocena 4, 3, 2 i 1?
A 10? 10 to chyba, można zobaczyć dla zabicia nudy, tak ?

Glock

w takim razie zycze ci, aby ktos spisal twoje ip i zrobil ci nalot do chaty , skoro nie masz z tym problemu i to nie ma nic wspolnego z moja osoba i tym co ja robie.
a co do ocen do nie bede powtarzac tego, co napisal poprzednik

nika87

Widze że bardzo życzliwa z ciebie osoba nika87.Szkoda że nie odpowiedziałaś na moje pytanie,wiec zapytam inaczej.Ile posiadasz utworów w formacie MP3? policz dokładnie i przypomnij sobie za które z nich zapłaciłaś?A ty Thomass chyba z choinki sie urwałeś skoro masz waptliwosci co do tego że ocena 5/10 wystwiona przez uzytkowników filmweb mialaby oznaczac ze film jest słaby.Ale ok żeby ciebie usatysfakcjonować to ocenie ten film według wskaznika ocen FilmWebu i daje mu 2/10 a 2/10 = BARDZO SŁABY jestes happy?
lol

Glock

"A teraz przyznaj sie ile dotychczas obejrzalas filmów na komputerze?Policz dokładnie i pamietaj że każdy z nich to była piracka kopia.Więc bye bye"
A to już nawet filmu z DVD nie można obejrzeć na kompie? ...
n/c

ocenił(a) film na 1
Glock

Kolejny "Pseudo Horror", który ani nie jest straszny, ani nie ciekawi, ani
nawet nie trzyma w napięciu. Jest kurewsko nudny!! Kolega który założył
temat ma rację. Ja też daje 5, gdyż, ponieważ, bo.. pomysł cienki, tematyka
też, ale dając ocenę bierze się pod uwagę cały film, wszystkie jego
aspekty, muzykę, aktorstwo itd. a Diaz zagrała bardziej niżeli
przyzwoicie...! ^^

ocenił(a) film na 4
Glock

Rowniez załuje, ze nie połozyłam sie wcześniej spac, no ale trudno sie mówi. Ogladajac ten film miałam wrażenie ze senariusz został napisany przez któregoś z pacjentów zakładu psychiatrycznego. Ani to straszne ani śmieszne, nawet w napięciu nie trzyma;/

tolad662

Ja byłam wczoraj na maratonie grozy i myślałam, że nie usiedzę na miejscu podczas seansu tego filmu. Był nudny potwornie i nic się nie działo. Tym bardziej historia w The Box jest beznadziejna i beznadziejnie też jest pokazana. Nie warto iść do kina po to, żeby wyrzucić 15 zeta w błoto. Dzięki Bogu ja byłam na maratonie i dwa pozostałe filmy zmniejszyły moje rozczarowanie.
Fatalna kreacja Cameron Diaz. Nie żeby ona miała jakieś super role na koncie, ale w tym filmie to była porażka.
Pozdrawiam;)

aneant89

masz na mysli miedzy innymi wrota do piekła

użytkownik usunięty
BAT_filmaniak

"A ty Thomass chyba z choinki sie urwałeś skoro masz waptliwosci co do tego że ocena 5/10 wystwiona przez uzytkowników filmweb mialaby oznaczac ze film jest słaby."

Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś.

ocenił(a) film na 5

kiepsko :/ więcej niż 5 nie dam :/ . Podchodziłem 3x w koncu udalo się dobrnąć do końca. Stracone 2h niestety ;/

trailery, zapowiedzi na kazdym kanale co to miało nie być :/ no cóż.

ocenił(a) film na 1
Atol

ten film to absurd, durnota, kompromitacja i zenada, na 30 minut przed koncem juz nie wyrobilem i pozegnalem sie z seansem, odradzam wszystkim, a ocene 5/10 uwazam za skandalicznie zawyzona :/

To raczej ty przeczytaj raz jeszcze.Masz watpliwosci że ocena 5/10 oznacza słaby film.Czytaj ze zrozumieniem.

ocenił(a) film na 3
Glock

Jak opusciles 30 minut przed koncem to chyba ominal cie najciekawszy moment calego filmu.
Dopiero wtedy cos sie wydarzylo, a tak to caly film do bani. Moze mieli jakis pomysl, ale tak dennie go wykorzystali ze az szkoda mi sie zrobilo Cameron Diaz. Nie dosc, ze zagrala w takiej szmirze, to jeszcze wygladala na 20 lat starsza.
Z reguly nie komentuje az tak bardzo filmow, ale ten wyjatkowo wywarl na mnie zle wrazenie.~ zasluguje 3,5/10

A tak na marginesie, ludzie, czy wy sie zastanawiacie o czym piszecie? Nie znacie siebie a ublizacie innym bo maja odmienne poglady do waszych. Na prawde, kazde forum ktore czytalam w moim zyciu, zawiera chamskie odzywki. Och, moment! Albo mi sie wydaje albo chcecie robic takie zimne, zarozumiale suki.. Bedziecie bardzo, ale to bardzo przewidujacy, bo po moim wpisie beda komentarze: "oo a ty barbie to... nie badz taka madra.." oraz inne chamskie odzywki. To tyle co chcialam wam powiedziec.
buziaczki

barbie_8

Ja byłam w kinie dzisiaj...wyrzucone pieniadze w bloto...masakra, a Diaz zagrala jakby ja wzieli z ulicy do tej roli. grala tak nie naturalnie ze az zal...Smialam sie prawie caly seans, a dobila mnie scena
-"Co poczulaś jak mnie zobaczylaś po raz pierwszy" - "żal?"(mowi gosciu bez polowy mordy)
-" miłość" (ze sztucznym dramatyzmem w glosie)
Nie to, ze nie rozumiem, i jestem pusta oraz glupia, ale po godzinie czekania na jakakolwiek akcje, po tym dialogu zaczelam sie smiac...
Ogolnie bylismy w kilka osob i wszyscy po sansie bylismy wkurzeni, ze taka kaszana im wyszla z tego filmu, a na plakacie tekst "zaskakuje jak w The Ring" - juz the rig amerykanski byl lepszy trzy razy...
No coz...
pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
Glock

niestety max 5/10. thriller o akwarium w sypialni i pseudoeksperymentach - w domu na DVD ostatecznie, do kina niekoniecznie

ocenił(a) film na 5
sucinum

Klimat do pewnego momentu spoko, fajna scenografia, nawiązania do Kubricka i Strefy Mroku, potem już tylko gorzej, szkoda...

ocenił(a) film na 9
trolik_filmaniak

Film genialny, świetny, trzeba się tylko wczuć w rolę bohaterów... :)
trzyma w napięciu... Spodziewałem się zupełnie czegoś innego i czuję się
pozytywnie zaskoczony. Więc oceny na poziomie 5 /10 bo jest słaby czy
beznadziejny ??? - czysta kpina. Czasami warto poczytać jakie ludzie
głupoty wypisują, pokazują tylko jak mało znają się na dobrym kinie. moja
ocena 9/10 troszkę zawyżona(normalnie dałbym 8/10) ale to przez to że inni
strasznie zaniżają, szkoda:/

ocenił(a) film na 1
PiotrasG

Trzyma w napięciu?
Chyba Momentalnie Usypia.

ocenił(a) film na 4
PiotrasG

rola bohaterów...
pewnie, że można odnieść ich bohaterów do motywu Hioba albo Abrahama, ale czy nie galopujemy w nadinterpretacje i celowe szukanie "sensu"?

ocenił(a) film na 8
PiotrasG

Gdzieś indziej na tym forum rozpisałam się na temat pozytywów filmu. Tutaj wstawię tylko słowa solidarnego poparcia - film świetny. Moja ocena 9/10 z powodu ogólnie zaniżonej oceny. Może gdy więcej inteligentnych ludzi doda swoje oceny będę mogła ją zmienić na zasłużone 8/10 - bardzo dobry film.

ocenił(a) film na 4
Glock

Niestety skusił mnie trailer... zasnąłem po 15 minutach... jak się obudziłem kontynuowałem i się rozczarowałem... Brakuje w tym filmie sensu i jakiegoś ładu. Sztywność bije w każdym milimetrze taśmy filmowej... Cameron Diaz to po prostu nieporozumienie... brakuje kobiecie czegokolwiek, nawet w decydującej scenie przed śmiercią jest szalenie obojętna...
Pomysł ciekawy - wizja pudełka i ogólne przesłanie też ciekawe, ale tym sposobem można nakręcić niezły film krótkometrażowy na 10-15 min, a nie na prawie 2 godziny...

ocenił(a) film na 1
kwikster

dokładnie.
ten film był przerażająco .. nudny.
Obserwowałam ludzi którzy oglądali ten film. Cała sala gadała, skakała po fotelach, spała, albo po prostu wychodziła.
Ja po jakimś czasie usnelam. I nic z filmu nie pamietam.
1/10

ocenił(a) film na 5
Ruda_Smerfetka

Ja nie patrze na system 10-owy tylko 6-owy xP wiec dla mnie ocena "5/10" to taka 3 xD wiec średniak xP i kłócicie się o bzdury ^^ A co do filmu...hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm xD No można by rzecz ze chipsy i piwo było dobre xP
Dobra teraz na poważnie. Tak wiec film na początku był ciekawy bo tak naprawdę zastanawiające było to całe "śmieszne" pudelku ale kiedy dwójka bohaterów tak długo myślała nad tym czy wcisnąć ten przycisk czy nie to przy tym histeryzowała i wdawała się w godziny dyskusji. Patrząc na dzisiejsze społeczeństwo pozbawione emocji wcisnęli by ten przycisk nawet nie martwiąc się ze ktoś zginie a kiedy samochód potracił by pieska od razu popłakali by się nawzajem trzymając się w uścisku... Chodziło mi tu bardziej o to że było to pozbawione jakiegoś napięcia emocjonalnego które chociaż trochę moglibyśmy wyczuć. Następnie seria całych tych "dziwnych" zdążeń potoczyła się tak dziwacznie ze nawet główni bohaterowie nie byli tym zbytnio jakoś zatrwożeni. A jeśli chodzi o końcowe to można powiedzieć że już strzelałem się po twarzy moja bezwładna ręką na której siedziałem przez cały film. Po pierwsze sadze i to w dużej mierze ze mąż nie zastrzelił by sobie swojej żony (Diaz) od tak (tu <pstryk palcami>) tylko akceptowali by sytuacje, żyjąc ze swoim upośledzonym dzieckiem. Ponieważ mogli dojść szybko do wniosku ze skoro ją zastrzeli to a on pójdzie do wiezienia na jakieś 25+ lat jak nie więcej patrząc jeszcze że to USA (nie znam tam wyroków) to dziecko i tak nie będzie miało rodziców i będzie kiepsko... (wiadomo jak maja dzieci z domów dziecka itp). Więc było to lekka przesada ^^" Ogólnie film był podobny do jakiegoś odcinka z "Archiwum X" albo "Twilight Zone" ;P Co nie świadczy o tych serialach złe ale nie każdy odcinek był dobry, nieprawdaż?:P

ocenił(a) film na 5
marcin2800

Trochę błędów się wdarło... No trudno ;P

użytkownik usunięty
marcin2800

A co za problem się dostosować do skali 1-10? I później się dziwię, że filmy mają takie średnie.
Dla jednego 10/10 to film jest ok., dla drugiego 5/10 to jest słaby i patrz tu na ocenę? . ;P

Glock

z opisu wynika że scenariusz ktoś bardzo zgrabnie powiązał z etiudą the black button.
do obczajenia.
http://www.youtube.com/watch?v=QrKnhOJ-R80
w każdym razie etiuda świetna.