7,0 5,5 tys. ocen
7,0 10 1 5538
6,5 2 krytyków
The Game Changers
powrót do forum filmu The Game Changers

Nie, dzięki.

ocenił(a) film na 2

Tzn, tak przejdę na veganizm w końcu...kiedyś- ale z przyczyn czysto etycznych, nie przez ten film. I zaznaczę, że siadając do tego filmu byłam bardzo pozytywnie nastawiona. Już po 30 minutach zonk. Dawno nie widziałam tak tendencyjnego, sugestywnego dokumentu, w pewnym momencie cały ten misterny wysiłek autorów i prób wmówienia widzowi jak złe jest mięso przybrało naprawdę obrzydliwą formę manipulacji. To tak jakby sugerować się wiadomościami TVP1 na temat sytuacji politycznej w Polsce- tu dodać informacje, tam odjąć- byleby rachunek się zgadzał na korzyść prezesa Kaczki. Do debili zawsze trafi- co widać po wysokiej nocie.

ocenił(a) film na 9
MsBrock

Mam nadzieję, że jesteś przygotowana merytorycznie do tej dyskusji ponieważ nie będę miał litości wytykając Twoją ignorancję i brak wiedzy po tym jak nazwałaś mnie debilem. Najesz się wstydu. Zacznijmy od tych manipulacji. Poproszę na przykładach. Wypadałoby konkretniej jeżeli już konstruujesz tak mocne zarzuty.

ocenił(a) film na 2
albertoxxx

Mam ważniejsze sprawy na głowie, niż internetowe przepychanki zwłaszcza pod tą produkcją. Np, co ugotować dzisiaj na kolację? Dodam tylko, ze niepotrzebnie użyłam słowa debil, nieładnie z mojej strony. Pozdrawiam i życzę spojrzeć na sprawy z szerszej perspektywy :)

ocenił(a) film na 9
MsBrock

Tak myślałem. Jeżeli masz ważniejsze sprawy to po co był ten komentarz? Publikując w sieci należałoby się liczyć z tym, że ktoś może odpowiedzieć. Być może ktoś, kto nie będzie się z Tobą zgadzać. Plus za przyznanie się, że obrażanie innych w sieci po prostu nie jest fajne. Również pozdrawiam.

albertoxxx

Obejrzałem tylko trailer i to tylko sam początek i od razu jestem walony po mordzie manipulacją. Że niby gladiatorzy byli wegetarianami? Śmiech na sali, wybiórcze badania, bo nie, nie byli wegetarianami. Tu chociażby link do badań:
https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371%2Fjournal.pone.0110489#s3

ocenił(a) film na 9
SteelMike

No faktycznie, tak dostałeś w ryj, że pewnie 2 godziny wstawałeś. Wybiórcze badania a sam podsyłasz link gdzie w pierwszym zdaniu jest napisane, że przetestowano próbkę 22 gladiatorów, czy to oznacza, że inni na pewno nie byli? Może w innej szkole było inaczej? Zresztą ma to takie znaczenie dla treści filmu, że na prawdę się zastanawiałem czy w ogóle odpisywać.

albertoxxx

Ja nie twierdzę, że innych nie było. To w trailerze z góry twierdzą, że gladiatorzy byli wegetarianami, chociaż to kłamstwo i manipulacja. Nawet jak część jadła same produkty roślinne, to pewnie byli do tego zmuszani, nie mieli wyboru, nie mogli sobie iść i kupić mięsa.

ocenił(a) film na 9
SteelMike

Nie ma znaczenia czy robili to z przymusu czy z własnej woli. Sens logiczny tej wstawki w filmie (która była zupełnie marginalna) był taki, że nawet nie jedząc mięsa możesz być silny, przybierać na masie mięśniowej i konkurować a nawet wygrywać z ludźmi jedzącymi mięso. Cały film oparty jest na rozmowach ze sportowcami odnoszącymi spore sukcesy w swoich dziedzinach, którzy są na diecie bezmięsnej.

ocenił(a) film na 5
albertoxxx

Kolego, gdyby to była prawda, to większość sportowców, byłaby na takiej diecie. Nie wiem, czy jesteś zorientowany w temacie, ale 99,99% zawodowych sportowców spożywa węglowodany i białko zwierzęce. Myślę, że wiedzą co robią. Wspomniany w filmie biegacz S.Jurek jest oczywiście na diecie roślinnej, tylko że swoje sukcesy zawdzięcza supportowi oraz towarzyszącej mu ekipie, co jest 50% sukcesem w takich sportach, jakie on uprawia. (Oczywiście doceniając jego wielką klasę) Jak zawsze prawda leży pośrodku, warzywa, rośliny, trochę mięsa i jest ok. Oczywiście najważniejszy jest ruch i sport. Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 9
damianczypek

Kolego, poproszę jakieś wiarygodne źródło na poparcie tego odsetka 99,99 % o którym piszesz.

ocenił(a) film na 5
albertoxxx

Nie, to ty mi daj wiarygod
ne źródło ze tak nie jest. W filmie znaleziono jakichś paru sportowców z drugiego lub trzeciego szeregu i na ich historiach zbudowano narracje o diecie wegetariańskiej i jej zaletach. Do tego posłużono się jeszcze zapuszczonymi strażakami z USA, no proszę cię, to są bajki dla małych dzieci.

ocenił(a) film na 9
damianczypek

Tak myślałem :D Podrzędnych sportowców :D a podobno Damianek w temacie jesteś zorientowany...

ocenił(a) film na 5
albertoxxx

Tak właśnie myślałem, nie masz pojęcia w temacie. Żadnych merytorycznych argumentów.

ocenił(a) film na 9
damianczypek

No sorry, nie zwykłem se z dupy wymyślać procentów na poparcie swoich opinii ale dla Ciebie zrobię wyjątek. Uważam, że 1 % wszystkich zawodowych sportowców je mięso a jak uważasz, że to bzdura to popatrz na swój post wyżej i udowodnij mi, że tak nie jest :D