PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571114}

To

It
2017
6,7 183 tys. ocen
6,7 10 1 183153
6,9 79 krytyków
To
powrót do forum filmu To

Słabo

ocenił(a) film na 3

Mieszanka komedii i fantasy a nie horror. Nie przerażające, ale dość ohydne. Myślałam, że to będzie horror o klaunie-klaunie a nie o klaunie- zombie zamieniającego się w potwora ze szczęka jak u piranii.

paula_1801

A czy zwyczajny klaun jest na tyle przerażający, żeby można było nakręcić o nim horror?

ocenił(a) film na 9
paula_1801

pennywise nie był klaunem tylko zmorą i czymś nadnaturalnym, więc nie wiem w czym problem

ocenił(a) film na 9
paula_1801

Czytałaś książkę ? Pennywise jest potworem który zmienia się w rzeczy które boją się główni bohaterowie . Tak było w starej części i w książce

ocenił(a) film na 3
Marcin33321

Nie, nie czytałam książki. Czy każdy film przed rozpoczęciem oglądania trzeba poprzedzić książką ? Nie. Więc nie rozumiem jaki jest problem. Zwiastun przedstawia, że film będzie opowiadał o klaunie a nie o potworze podobnym do obcego. Inaczej wyobrażałam sobie ten film czytając różne komentarze typu że jest przerażający. Dla mnie to było ohydne a nie przerażające. Efekty dźwiękowe dały więcej niż sama tematyka filmu. A poza tym to jest forum wiec mam prawo wyrazić swoje zdanie. Film nie podobał mi się na tyle żeby powiedzieć że to było super. Btw nie zauważyłam żeby jeden z głównych bohaterów bał się klauna.

użytkownik usunięty
paula_1801

Film z niesamowicie tanimi chwytami i aż kipi w nim od braku pomysłów.