Transcendencja

Transcendence
2014
6,4 118 tys. ocen
6,4 10 1 118099
4,5 22 krytyków
Transcendencja
powrót do forum filmu Transcendencja

Fatalny

ocenił(a) film na 3

Film do momentu, gdy dr Caster "staje się komputerem" ma jeszcze sens, ale potem film staje się
coraz bardziej bezsensowny. Przy ilości głupoty oglądanej w tym dziele ma się ochotę wyjść z kina.
Może jest tam ciekawie przedstawiona walka dobra ze złem, ale kryje się za tym całkowita
nieudolność scenarzysty i brak pomysłu na film.

glab999_1830

Dziękuję za opinię :) Szczerze to rozważałem czy iść czy nie iść, a Twój komentarz uświadomił mi to drugie. Najlepsze to gdy napisałeś "ma się ochotę wyjść z kina". Nic dodać nic ująć. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
dragon73

obejrz se na kompie i tak nie ma efektów specjalnych które trzeba oglądać w kinie

pakemonus

Haha, ja kocham kino i klimat z nim związany :) Wcale nie skreśliłem filmu przez brak efektów. Obejrzę go pewnie gdy naprawdę będę się nudzić :)) Mam ciekawsze filmy w kolejce do obejrzenia, ale dziękuję za Twój pomysł :)

ocenił(a) film na 3
dragon73

Dragon..szkoda czasu na ten film. Pomysł może i dobry ale wykonanie tragiczne...tak jak Glab chciałem wyjść z kina..

wwiewiur

Ja już wątek na temat tego filmu prowadziłem z tydzień przed premierą. Zwiastun widziałem w kinie :) http://www.filmweb.pl/film/Transcendencja-2014-670682/discussion/Widzia%C5%82em+ zwiastun+w+kinie,2439490 . Więc wychodzi tak jak przewidywałem. Depp pewnie dobry, pomysł na film pewnie też, ale sam w sobie ogólnie porażka.... :)

ocenił(a) film na 3
dragon73

Również nie polecam, film mi się straszliwie dłużył, jako że w pierwszej godzinie z hakiem praktycznie nic się nie działo. Może inaczej, nie działo się nic, czego nie wiedzielibyśmy z trailera. Chociaż w sumie nic w tym filmie nie było zaskoczeniem. Też chciałem wyjść z kina, ale generalnie nigdy nie przerywam seansu w trakcie.

ocenił(a) film na 8
glab999_1830

A co tam dokładnie było bezsensownego?

ocenił(a) film na 6
glab999_1830

W sumie poprę Oriflamme, może nauczmy wypowiadać się pełnymi zdaniami po Polsku, żeby merytorycznie odnieść się do oglądanych treści. Każdy potrafi napisać "g...., k..ł, szajs ...... itd " oddając jednym słowem pełnię swojej wypowiedzi, ale wchodzą tutaj młode osoby, które czytając jednak normalne wypowiedzi może jednak nabiorą trochę ogłady a poza tym będą wiedzieć rzeczywiście czy twoja opinia oddaje nieudolność tego filmu.