Transcendencja

Transcendence
2014
6,4 118 tys. ocen
6,4 10 1 118096
4,5 22 krytyków
Transcendencja
powrót do forum filmu Transcendencja

Widząc w obsadzie Deep'a i Freeman'a można oczekiwać wiele, mając świadomość że to dramat
science fiction oczekiwania wzrastają jeszcze bardziej ale gdy uświadamiamy sobie na czym ma
bazować fabuła pojawia się stan euforii i zdanie: tak to będzie kasowa produkcja, którą box office
zapamięta na długo.

Jak się okazało Transcendencja która miała w sobie ogromny potencjał nie podbiła serc
kinomanów, sam mając ogromne nadzieje piszę ze smutkiem że to tylko produkcja która zasługuje
na ocenę dobrą.

ocenił(a) film na 4
patryk4500

Zapewne w gaży dla aktorów i głównie CGI, raczej większość drugiej połowy filmu to green screen

ocenił(a) film na 10
Haaqu

druga połowa filmu to nie green screen jedynie modeling 3D oraz kupa efektów.

https://www.youtube.com/watch?v=JQ3wu2BbomQ

Tutaj Masz BTS :)

ocenił(a) film na 4
snickers111

Dzięki, tak czy inaczej pewnie kupa pieniędzy :)

ocenił(a) film na 7
Haaqu

Biura zajmujące się efektami specjalnymi biorą pieniądze za stworzenie efektów specjalnych, ale też za udostępnienie przy tym sprzętu o mocy obliczeniowej zdolnej do przemielenia (renderingu) tego wszystkiego, co stworzyli :)

ocenił(a) film na 5
patryk4500

Po opisie spodziewałam się czegoś naprawdę dobrego. Patrząc na obsadę tym bardziej. Kurczę, zawiodłam się. Niby nie było źle, ale przez pierwsze pół godziny filmu się wynudziłam. Pomysł mogli zrealizować w o wiele lepszy sposób. Może za bardzo nastawiłam się, ze to będzie coś WOW i dlatego trochę się zawiodłam.
Chociaż efekty były nawet dobre.

patryk4500

z 40 to sam Depp