Transcendencja

Transcendence
2014
6,4 118 tys. ocen
6,4 10 1 118096
4,5 22 krytyków
Transcendencja
powrót do forum filmu Transcendencja

widzę że Wasze opinie są przeróżne. sama ocena filmu tez nie jest rewelacyjna, jednak chcialam
sie wybrac na to do kina. Trailer jest dośc ciekawy, ale chcialam zapytac tych, którzy widzieli, czy
znów jest tak, że najlepsze momenty zawarli wlasnie w tych paru minutach??

Gyp

wiesz, zalezy tez jak na to patrzeć. Znam osoby które miesięcznie wydają ponad 300 zł na papierosy a jak zaproponuję kino to słyszę że bilety drogie...

majeranek2013

Nie odpowiadaj na zaczepki "Suki Bożej", bo to jeden z największych trolli na filmwebie. Za samego nicka powinien dostać bana.

GodWhore

Gdyby wszyscy mieli takie podejście kina by zbankrutowały. Nic nie może się równać z filmem obejrzanym w kinie.

marrreczek

Co to znaczy, nic nie może się równać? Że mniejszy ekran, to już
wielka katastrofa nie do przełknięcia?

GodWhore

Pójdź kiedyś do kina, to zobaczysz.

marrreczek

Byłam, kilka razy. Po prostu nie jestem żałosnym i rozpieszczonym milionerem.

ocenił(a) film na 7
GodWhore

Ludzie, po co dyskutujecie z trollem? Poza dopieszczeniem jej poczucia własnej wartości i nieomylności do niczego konstruktywnego taka "dyskusja" nie doprowadzi ;)

Sol89

Co?

GodWhore

wydaję czasem 20 zł na kino i jestem rozpieszczonym milionerem?? 20 zł wg Ciebie czyni ze mnie milionera??
Zastanów się co piszesz. W życiu jest miejsce na wszystko. Na pracę, na odpoczynek i na przyjemności.
Lepiej wydać 20 zł na kino niz przepic czy przepalić (chociaz jesli ktos to robi za wlasne pieniądze to jego sprawa).
Jaką miarą Ty ludzi oceniasz i w jakim otoczeniu zyjesz skoro ktoś kto idzie czasem do kina jest wg Ciebie jakims zblazowanym pajacem bo szasta kasą na lewo i prawo.

ocenił(a) film na 8
GodWhore

Nie wiedziałam, że jestem żałosnym i rozpieszczonym milionerem ;]
Każdy ma swoje priorytety i to jego sprawa na co i jak wydaje swoje pieniądze. Ty sobie odmawiasz takich rzeczy, to odmawiaj, wolna wola, ale to, że ludzie lubią chodzić do kina, pływać w basenie, czy jeść w restauracji, to już ich sprawa. Pisząc o takich ludziach, że są żałośni i rozpieszczeni pokazujesz tylko swój ograniczony horyzont.
Ja nie rozumiem jak można sobie odmówić przyjemności zjedzenia znakomitego sushi w restauracji (umiem robić, czasem robię, nigdy nie wyszło mi tak dobre, jak zrobione przez fachowca), czy wyjścia z chłopakiem na dobry film do kina raz na jakiś czas. Poza tym tak, "piracimy" i oglądamy filmy na jego 27mo calowym monitorze... ale zaraz. Idąc Twoim tokiem myślenia, lepiej oglądać filmy na przenośnym ośmiocalowym odtwarzaczu, bo przecież tańsze to niż nawet na piętnastocalowym w laptopie (na którego musiałabyś wydać pieniądze, a przecież człowiek bez komputera też sobie daje radę i oszczędza na prądzie!).
Swoją drogą w tym tygodniu byliśmy w kinie dwa razy, obydwa seanse wygrane w konkursach. Także dla chcącego, nic trudnego.

ocenił(a) film na 8
majeranek2013

Mój szwagier był w kinie na tym filmie razem ze swoją połowicą i mówił że jest czaderski (szczegółów nie zdradzał ale kilka razy się przekonałem że gdy mówi że coś jest czaderskie to takie jest). Czołem.

hero2020

dzieki :)

ocenił(a) film na 3
majeranek2013

Hmmm... ja się przymierzam, ale obawiam się, że poziom filmu może być na poziomie Johnnego Mnemonica ;/

chris3z8

masz na mysli fabułę?

ocenił(a) film na 3
majeranek2013

Głównie chodzi o całokształt. Świetny pomysł zepsuty przez scenariusz.

chris3z8

ja JM widzialam laaata temu i cieżko mi powiedzieć coś na ten temat ale te 2 filmy dzieli prawie 20 lat więc jest nadzieja film bedzie ciekawy.
Opinie tu sa rózne. Ocena tez nie powala, ale jak nie zobacze to sie nie przekonam. Ileż razy ktoś ze mnajomych polecal mi film a jak zobaczyłam , okazałam sie totalnym g*** i odwrotnie...

ocenił(a) film na 3
majeranek2013

Ja mam tylko 2 takich znajomych, którzy jak wystawiają ocenę, to mogę być spokojny, że będę się dobrze bawił. Zazwyczaj, bo czasem nisko oceniają, które tytuły z kolei mi się podobają.

chris3z8

A Transcendencję ocenili?

ocenił(a) film na 3
majeranek2013

W tym sęk, jeszcze nikt nie oglądał :D

chris3z8

:D u mnie to samo niestety.
Ja nie mam ostatnio szczęścia do filmów i dopytuję, żeby nie zmarnowac czasu i pieniędzy.

ocenił(a) film na 3
majeranek2013

A Johnny Deep się marnuje przez ostatnie kilka lat ;/

chris3z8

no tak... oj juz dawno nie grał w dobrym filmie. Jedynie podoba mi sie u Burtona, ale raczej w starszych produkcjach

ocenił(a) film na 3
majeranek2013

A to oznacza, że:

a)nie otrzymuje promocji jako aktor do dobrych produkcji

b)kiepsko dobiera sobie role

c)przejadł się publiczności

d)nie zależy mu...:D

chris3z8

myśle, że został zaszufladkowany jako naczelny aktor u Burtona i przejadł sie ludziom.
Dawno nie widzialam go w jakiejś powaznej roli.
Ja np lubie Burtona ale nie wiem, czy w każdym jego filmie chcę oglądac te same twarze...

ocenił(a) film na 3
majeranek2013

Burton uwielbia dobierać sobie co chwile te same twarze... w sieci jest nawet parioda owego zdarzenia, jak wygląda przedprodukcja :)

chris3z8

nie mialam okazji oglądać;)
jeśli Deep chce jeszcze zablysnać, powinien postarać się o jakąś rolę... hmmm no nie wiem... dramatyczną? bo na chwilę obecną w kazdej jego postaci widzę Sparrowa

ocenił(a) film na 3
majeranek2013

Ja wolałem, gdy grał wrażliwców.

chris3z8

Ja go uwielbiam w "Dziewiątych wrotach" czy w "Jeźdźcu bez glowy". Nie jakiś macho. Świetnie sprawdzał się w takich rolach. No ale moze jest już za stary na to...

ocenił(a) film na 3
majeranek2013

https://www.youtube.com/watch?v=bFzLRP8e4vE

Tu masz tą parodię, niestety nie mogę znaleźć w wersji po polsku :)

chris3z8

hahaha :D
so true...
No bardzo trafne. Niestety JD, HBC to stała obsada...
Wiaderko białej farby, demoniczny soudtrack i film gotowy :P

ocenił(a) film na 3
majeranek2013

Tak się tworzy filmy w XXI wieku :P

chris3z8

i dlatego cieżko trafic na cos dobrego w kinie. Trailer pokazujący najlepsze sceny to juz standard. Jeszcze tak umiejetnie zmontowany, że podobnych dialogów w filmie nie uraczysz...

ocenił(a) film na 3
majeranek2013

Sam się ostatnio przymierzałem na reżyserkę, ale kosztuje to tyle sił, że jeden materiał już zawiesiłem.

chris3z8

oo no proszę. A jaki mialeś na to pomysł?

ocenił(a) film na 3
majeranek2013

Coś w stylu Kevina Smitha... znajoma paczka, i miejsca, za które nie płaciłbym grube dolary :)

chris3z8

mhm nie jestem zbyt obeznana, ale pomysł wydaje się całkiem fajny.

A to jest takie Twoje hobby czy np studiujesz w tym kierunku?

ocenił(a) film na 3
majeranek2013

Bardziej hobby, filmoznawstwo mnie nie interesuje, źle mi się kojarzy.

chris3z8

no to jest całkiem fajna sprawa. :) w takim razie masz ciekawe zainteresowania.

ocenił(a) film na 3
majeranek2013

Jak od dzieciaka się karmiłem kinem, to mi to tak zostało.

chris3z8

:) no tak... Czym skórka za mlodu nasiąknie...

a jesli mogę zapytać; dlaczego filmoznawstwo źle Ci się kojarzy?

ocenił(a) film na 3
majeranek2013

Jakoś nie wierzę, że widzieli na tyle filmów, że mogą podawać się za znawców :)

chris3z8

no tak... to poniekąd logiczne :)

ocenił(a) film na 3
majeranek2013

Zazwyczaj jest tak, że nawet jeśli ktoś ogląda dużo filmów, to zazwyczaj ma swój ukochany gatunek, w którym czuje się bezpiecznie, ale jak zacznie oglądać Tarkowskiego... może nic nie zrozumieć :D

chris3z8

no tak... takie ocenianie jest troche tendencyjne. Czyli generalnie nie wierzysz w filmoznawstwo.

ocenił(a) film na 3
majeranek2013

Nie bardzo, ale dobrze, że są takie kierunki. Może człowiek się czegoś nauczy...

chris3z8

Ale wiedzy absolutnej nie osiągnie.

ocenił(a) film na 3
majeranek2013

Haha. Znajomy postawił 3 filmowi, czyli do kina nie pójdę.

chris3z8

to jeden z tych 2 ktorych ocenom ufasz?

ocenił(a) film na 3
majeranek2013

Tak. Zgadza się.

chris3z8

ciekawe sprawiło że tak nisko ocenił...?
Jesli ma dobry gust to film musi byc fatalny.