Transcendencja

Transcendence
2014
6,4 118 tys. ocen
6,4 10 1 118096
4,5 22 krytyków
Transcendencja
powrót do forum filmu Transcendencja

nastepny z kolei film o podlozu ekologia kontra technologia. Gdyby ten film powstal 10 lat temu, moglbym ocenic jako wybitny. W obecnym czasie film ten nie wnosi nic nowego, fabula ktora walkowana byla wielokrotnie. Nawet nie potrafie ocenic czy gra aktorska byla super, bo niestety Depp jakos nie lezal w tej roli.
Najwiekszy minus filmu to... glupota scenariusza. Historia jest tak naiwna ze az kluje w oczy. To jest najwiekszy minus filmu. Reszta jakos ujdzie.
Jak dla mnie film szalu nie robi. Z pewnoscia jest wiecej lepszych produkcji o sztucznej inteligencji.
Co do plusow filmu to jest tylko jeden - koncowka troche zaskakujaca ale ponownie - dziecinnie naiwna.

ocenił(a) film na 10
dabram17

http://pl.wikipedia.org/wiki/Technologiczna_osobliwo%C5%9B%C4%87

ocenił(a) film na 5
JohnHenry

bardzo interesujace, dzieki. Jak widac naleze do laikow w tej dziedzinie, chociaz z drugiej strony mnie porazala glupota scenariusza dotyczaca zaangozowania takich a nie innych srodkow zapobiegawczych w obliczu tak wielkiego zagrozenia. Pokazano to tak jakby tylko mala grupa byla aktywnie zwiazana z ta akcja. Spodziewalem sie czegos bardziej ... monumentalnego (nie chodzi o wojenne efekty specjalne). Mnie osobiscie smieszyl sentymentalizm sztucznej inteligencji no i zgubne skutki uzycia wirusa. Wszystko tak na 'kocia lape' nawet wtedy gdy wielki brat patrzy.