Bylem w kinie w wersji 3d. Film nawet, nawet 7,5-8/10. Poszedlem, bo jest to kontynuacja 1,2,3. Bumblebee jak wiadomo do
rozmow uzywa radia. Niestety jego teksty w wersji z dubbingiem nie przypadly mi kompletnie do gustu. Z reszta nic
dziwnego w koncu dubbing to dubbing (czego sie mozna spodziewac). Mam do filmu pare zastrzezen. Czemu Optimus kiedy
zamienial sie z grata w piekna ciezarowke jego kolor stal sie niebieski z czerwonymi plomieniami mimo tego iz obok niego
jechala ciezarowka taka sama lecz srebrna? Poza tym dlaczego Tessa Yeager zwrocila sie do Bumblebe jak do starego
dobrego kumpla "Bee"? Przeciez widzieli sie kilka minut. Jej ojciec podobnie. W starych czesciach mowienie do bumblebee
"bee" przez Sama i jego dziewczyny nie dziwilo w koncu wiekszosc czasu razem sie widzieli. Co do jetpackow w nogach
Optimusa nie bede sie juz wypowiadal. Na pewno ktos to wszystko zauwazyl. Nie przekopalem wszystkich tematow. Ciekawe
czy zrobia kiedys 5? Ale czy jest sens ciagnac to dalej?
A jak oceniasz głos optimusa? Z tego co widziałem, a raczej słyszałem w trailerach, jest totalna tandeta. Mógłbyś jakoś go opisać? Miałem zamiar się wybrać z dziewczyną, ale po trailerze dubbingowanym boję się, że wyjdę w połowie.
Moze jednak wersja z napisami? Super naturalny dzwiek, a napisy, mimo ze to 3D, to naprawde nie meczace.
Przynajmniej w Heliosie, naprawde bylam zdziwiona, bo po ostatnim filmie 3D z napisami na jakim bylam X lat temu, wyszlam z bolem glowy z kina.
A tutaj naprawde spoko, odbior napisow praktycznie jak w filmie 2D.
Dla mnie napisy to ogromny pozytyw, ale zwyczajnie nie grają u mnie takiej wersji, jest tylko 3D+dubbing. Stąd pytanie, bo o ile nie trawię kompletnie dubbingu, to zgodził bym się na ten lekki masochizm o ile głosy nie pokazane na trailerze były by przyzwoite. Uwielbiam Petera Cullena, bo wychowałem się na Transformersach z jego podkładem i ciężko było by mi znieść profanację. Zwłaszcza, że w trailerze jest to:
http://youtu.be/YH2X5lYr-Oo?t=47s