PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37311}

Troja

Troy
2004
7,4 348 tys. ocen
7,4 10 1 347571
6,1 62 krytyków
Troja
powrót do forum filmu Troja

Jak dla mnie ten film jest wybitny, a rola Brada Pitta(mocno niedocenianego aktora) mistrzowska

ocenił(a) film na 9
logan87dg

Zgadzam się z tobą, lecz bardziej podobał mi się Eric Bana jako Hektor.

ocenił(a) film na 9
norbek11

No ciebie chyba podupiło burżuju

ocenił(a) film na 9
Czerwon_Kat

Co ty tam wiesz plebsie ;d

ocenił(a) film na 9
norbek11

Ej, jest jutro sprawdzian jakiś?

ocenił(a) film na 9
Czerwon_Kat

z biologii

ocenił(a) film na 9
norbek11

kuwa

ocenił(a) film na 8
logan87dg

Niby dlaczego niedocenianego?

ocenił(a) film na 10
zimnybronx

przez to, że nie dostał jeszcze żadnej poważnej nagrody - i bardziej ludzi interesuje jego życie prywatne niż aktorstwo

ocenił(a) film na 8
logan87dg

Masz racje, rola Brada Pitta jako Achillesa rewelacyjna, tak jak sobie wyobrażałem tą postać tak ją zagrał. Trochę niedoceniany aktor, a do tej roli naprawdę się przyłożył.

ocenił(a) film na 6
logan87dg

Nie zgadzam się, że Brad Pitt jest niedocenianym aktorem. A poza tym zdecydowanie bardziej podobał mi się w "12 małpach", "Bękartach diabła", "Podziemnym kręgu" czy "Wywiadzie z wampirem". Tutaj zagrał poprawnie, ale wg mnie bez rewelacji, wolę inne jego filmy.

ocenił(a) film na 10
Monaco_filmweb

A moim zdaniem "Troja" to jedna z jego najlepszych ról, pokazuje jak wszechstronnym jest aktorem - niedocenianmy ze wzgledu na to, że mało kto zauwazył tą role, w dodatku jak dotąd jeszcze Brad nie dostał najważniejszej nagrody i drugiej co do znaczenia:) W flimach które wymieniłeś również cenie aktorstwo Pitta, ale nie ma to tutaj znaczenia. Porównaj role Achillesa w innych ekranizacjach Illiady to może wtedy zrozumiesz.

ocenił(a) film na 6
logan87dg

Ale dlaczego z góry zakładasz, że nie rozumiem? Rozumiem, że Tobie podoba się rola Brada w Troji, ja bardziej cenię go w filmach, które wymieniłam.

ocenił(a) film na 10
Monaco_filmweb

Nie no masz prawo do swojego zdania to normalne, nie to mialem na myśli. Ale rola wojownika(w jakimkolwiek filmie) jest zawsze nieco traktowana z dystansem, a wcale nie jest łatwiejsza. W filmach, które wymieniles(czy też w dramatach) takie role są dużo bardziej doceniane jak dla mnie. Zreszta zauważ ilu aktórów grających takie role zostaje nagradzonych(mnie sie tylko Russel Crowe w Gladiatorze przypomina). Tak jak pisałem, zobacz inne filmy tego typu(inne ekranizacje Illiady) i wtedy moze decenisz Brada w tej roli. Tak samo moge np. napisac o Schwarzeneggerze i jego roli w Terminatorze - obejrzyj serial Kroniki Sary Connor, a zauważysz, że wcale nie jest to łatwo zagrac:)

ocenił(a) film na 6
logan87dg

Nie, no ja nie napisałam, że źle zagrał. Szczerze to nawet Troi nie pamiętam, muszę odświeżyć. :)

ocenił(a) film na 10
Monaco_filmweb

;) napisaleś, że poprawnie;) a wg mnie zdecydowanie wiecej. pozdro obejrzyj

ocenił(a) film na 6
logan87dg

Przepraszam, Troi, of course.

ocenił(a) film na 10
logan87dg

Zgadzam sie. Ten film to arcydzieło a Brad Pitt przeszedł samego siebie. Nikt nie zagralby lepiej roli Achillesa.