Ja uwielbiam historyczne i kostiumowe filmy a szczególnie Troję, bo ona ma w sobie coś, co mnie strasznie przyciąga i to wcale nie jest (no może nie w 100%) Brad Pitt as Mr. A., ale ogólna historia i to jak została pokazana. Hector i Parys (który jest taka sierotą, że nawet szkoda słów na niego), kuzynka Bryzejda.. Fantastyczne kino ;)
Troja posiada magię kina, którą ciężko zaznać w ostatnio wypuszczanych filmach. Zawsze podobało mi się to w tym filmie,że mimo ekranizacji mitologii, czyli mitycznych stworów i bohaterów o niewyobrażalnych mocach, został przedstawiony tak po ,,ludzku". Heros został przedstawiony w sposób jak najbardziej człowieczy, z rozterkami, wyzwaniami z którymi musi stawić czoła. achh film super i tyle ;-)
Ja tak samo! Uwielbiam ten film..:) Dla mnie zawsze będzie numerem jeden:PP Hektor( znakomity Eric Bana) dla mnie swoją rolą tworzy ten film. pozdro;)
Tak, Hector jest cholernie dobrym bohaterem i zawsze płaczę, kiedy Mr. A. go zabija... I płacz jego dziecka... Ach... ;( Parysa nie chcę znać, bo to sierota nie potrafiąca nic robić, no z łuku dobrze strzela i zabił Mr. A., który szukał Bryzejdy i chciał ją bronić..!!! Nienawidzę Parysa!!
To co przede wszystkim sprawia że ten film jest taki dobry to mistrzowskie zdjęcia i wspaniały dobór aktorów do pełnionych ról. Uważam, że lepiej obsadzić aktorów się nie dało to był strzał w dziesiątkę... Muzyka również dobra, film jest bardzo emocjonalny i poruszający..i nie ma chyba osoby, która nie wzrusza się przy scenie śmierci Hektora jak dla mnie walka Achillesa z Hektorem jest jedną z najlepszych scen w całym filmie, jeszcze później jak Achilles ciągnie jego ciało po ziemi , normalnie łzy same lecą....Genialna gra aktorów, to dzięki nim film jest tak dobrze przyjmowany