Truposze nie umierają

The Dead Don't Die
2019
5,4 33 tys. ocen
5,4 10 1 32577
4,9 55 krytyków
Truposze nie umierają
powrót do forum filmu Truposze nie umierają
nieodwracalne

Romero kręcił na poważnie ,a tu masz czarna komedię.

nieodwracalne

Survival of the Dead był średni. Mam nadzieję że The Dead Don't Die będzie dużo lepsze, żeby można było nazwać dobrym filmem.

nieodwracalne

Ciężko porównywać, bo to zupełnie różne konwencje i style. Romero zrobił pionierski horror, a Jarmusch pewnie zrobi autorską czarną komedię. Osobiście nie jestem fanem filmów Romero. Tzn. szanuje jego wkład w rozwój kina grozy, ale jego filmy POTWORNIE się zestarzały, choć wciąż mają w sobie wiele uroku. Osobiście "Noc żywych trupów" nazwałbym NAJWAŻNIEJSZYM filmem o zombie. Najlepszym jest "Zombie express". Jeśli nie widziałeś to polecam.

DziurawaMarysia

Widziałem Zombie Express. Preferuje raczej "klasyczne" zombie. Nie lubię tych szybkich, zwinnych i skaczących.

nieodwracalne

Kwestia gustu, zwiększają poczucie zagrożenia.

DziurawaMarysia

Już wiadomo, że film niezbyt się udał. ",,,przypadek reżysera, któremu ten film po prostu nie był potrzebny". A szkoda.

nieodwracalne

Jeszcze nie widziałem, bo dopiero wczoraj zadebiutował w Cannes. Z doświadczenia wiem, że pierwsze recenzje z lazurowego są często bardzo mylące. Kumpel jest na miejscu więc jak uda mu się obejrzeć to zagadnę o opinię.

ocenił(a) film na 5
nieodwracalne

Ekhem "Wysyp żywych trupów"