Dlaczego oceniacie trzynastolatki jak jakieś zdziry? Czytałam wszystkie odpowiedzi pod tematami tego filmu i nie którzy pisali, że 13-latki nie wiedzą co to jest seks, bawią sie lakami i , że oni nie wyobrazaja sobie, zeby 13-latki mialy kolczyki i takie tam inne.
Nie zgadzam sie z tym. Mam 13lat wiec wiem jak to jest.
Zrozumcie, ze teraz jest inaczej. Nie popieram seksu w tak młodym wieku, ale co do kolczyków i lalek mam inne zdanie.
13-latek nie obchodzą zabawy lalkami, prędzej gra ww butelke i flirty. I chyba każda 13-latka ma chociaż jednego kolczyka. Ludzie dlaczego wy uważacie trzynastolatki za jakies smarkule?? OCKNIJCIE SIĘ TO JEST REAL I NIE DA SIE GO ZMIENIĆ <niestety>
całkowicie się z tobą zgadzam. Hmmm, czy 13 latki nie wiedzą co to jest seks? Eeee zobaczcie se ankietę na temat masturbacji, młodzież właśnie w wieku 13 lat najczęściej się masturbuje - powód? Akurat w tym wieku najczęściej się dojrzewa. I przekłuwanie pępka, nosa, języka, chodzenie na imprezy, kłótnie z rodzicami... Ludzie - to wszystko jest normą w okresie dojrzewania!!!
Pozdrawiam 10 latkowie :)
No przynajmniej mam 1sojusznika. Tak jest na tym świecie. Ten film nie jest do końca rawdziwy, bo na świecie jest dużo gorzej. W Polsce tak samo.
ehh ja mam niespelna 13 lat a juz moje byle kolezanki z podstawowki ostro pija itd. a ja jestem bardzo podatna na wplywy wiec az sie boje co bedzie dzialo sie w gimnazjum ;D
Aż mi się płakać chce, jak czytam, że coraz młodsze osoby sięgają po alkohol, interesują się seksem itp. Powiedzcie po co wam to??? Kiedyś ludzie zdecydowanie dłużej byli dziećmi, a przecież to jest najpiękniejszy okres w życiu. No powiedzcie sami, nie jest tak? Po co tak się spieszyć do dorosłości? Skoro tak wam zależy na piciu, to pijcie sobie (choć ja nie widzę w tym nic fajnego), ale po co tak wcześnie??? Na młody organizm alkohol ma jeszcze gorszy wpływ niż na dorosłych, ale was to oczywiście nie obchodzi, a to chyba najlepiej świadczy o tym, że jednak jesteście smarkaczami.
Ja okres dojrzewania mam za sobą aczkolwiek dokładnie pamiętam jak to było mieć 13 lat... Może bez przesady sex u mnie nie wchodził w gre, co nie znaczy, że się nim nie interesowałam, ja i moje koleżanki, a o kolegach nie wspomnę! Ja w wieku 16 lat tyle nie piłam tanich win jak własnie w wieku 13!! Piszesz, że najlepiej o takich świadczy, że są smarkaczami, odkrycie stulecia! A niby dlaczego robia takie rzeczy? Bo dopiero się uczą odróżniać co jest złe a co dobre i są CIEKAWE. I w filmie doskonale ukazane jest o pcha je do takich zachowan. Albo patologia w domu albo TOWARZYSTWO. I wszystko jasne
martuska666 masz calkowita racje dziecinstwo to najpiekniejszy okres w zyciu a niestety mlodziez teraz o tym zapomina i chce jak najszybciej dorosnac. Sam z wielka checia chcial bym miec teraz troche lat mniej :) nie raz z kumplami przy browarku wpsominamy sobie jak to bylo za malolata szalec caly dzien na podworku :)
a co do filmu to nie zapominajmy ze to jest dramat i to dosc delikatny dramat bo mozna by pokazac duzo gorszy obraz trzynastolatkow