Uśpiony obóz 2: Smutni obozowicze

Sleepaway Camp II: Unhappy Campers
1988
5,3 923  oceny
5,3 10 1 923
7,0 4 krytyków
Uśpiony obóz 2: Smutni obozowicze
powrót do forum filmu Uśpiony obóz 2: Smutni obozowicze

Po pierwszym z serii byłem ciekaw co zaprezentuje dwójeczka i jak przedstawiona będzie historia. no i się zawiodłem niestety. Zacznijmy może od aktorstwa, którego w zasadzie brak [w wielu slasherach 80' jest średnio ale tu to już przesada], dalej klimat, którego...również brak. od początku wiadomo kto jest kim itd, zero zaskoczenia, killsy słabe jak piwo bezalkoholowe, większość akcji za dnia, postać mordercy względem części pierwszej w ogóle nie ma wyrazu. 5/10 za jakiś tam obraz, natomiast zdecydowanie wolę częśc pierwszą.

ocenił(a) film na 7
PONCZO

No rzeczywiście z jedynką tu nie ma porównania,ta część dużo słabsza,zupełny brak napięcia,bo wiedzieliśmy kto zabijał...
owszem było kilka mocniejszych scen np.w tej chatce pod koniec filmu,ale i tak nawet nie ma porównania do finałowej sceny z jedynki,która mnie,starego wyjadacza horrorów, naprawde wystraszyła :)
Troche źle zrobili że zamiast zbudować odpowiedni klimat,jak to było w jedynce,od razy raczyli "zadowalać" widza scenami zabójstw.Troche się z tym pośpieszyli...
Mimo to film mi się podobał,jak na slasher jest całkiem dobry,może troche za wysoko, ale co mi tam... 7/10

Jak narazie seria mi się podoba i z chęcią obejrzę pozostałe części.