Rewelacja! Bardzo chciałbym temu cudeńku dać dychę, ale do ideału jednak troszkę brakuje. Przede wszystkim oprawa audiowizualna miewa wzloty i upadki, nigdy nie wybijając się jednak ponad przeciętność. No ale to drobiazg. W tym filmie liczy się przede wszystkim pomysł, który jest wprost genialny!
Właśnie słucham sobie nuty końcowej i śmiać mi się chce, gdyż dawno nie słyszałem czegoś równie kiczowatego :) W samym filmie również jest trochę scen balansujących na granicy kiczu, ale za sprawą świetnej obsady i tym samym świetnego aktorstwa, ogląda się to z prawdziwą przyjemnością.
Oczywiście 'Ukryty wymiar' nie spodoba się każdemu. W filmie jest sporo ludzkiej anatomii i jeżeli ktoś tego nie lubi to obraz ten może nie przypaść mu do gustu. Dla zniechęcenia dodam, że dostrzegam w nim wiele wspólnego z filmem 'Repo Men', który jest arcydziełem w moim prywatnym odczuciu :)
Dodam jeszcze, że film jest lekko straszny, w pozytywnym tego słowa znaczeniu. A dokładniej, włosy dęba nie stają, serce nie łomoce, ale organizm jest pobudzony, a umysł zaciekawiony. Film ogląda się z uwagą i skupieniem, nie ma czasu na nudę i za to wielki plus.
9/10
"Repo men" powstał znacznie później, wiec "Event Horizon" nie mógł z niego czerpać
A gdzie ja coś takiego napisałem? Stwierdziłem jedynie, że widzę podobieństwo między obydwoma tytułami, to wszystko.
"Dla zniechęcenia dodam, że dostrzegam w nim wiele wspólnego z filmem 'Repo Men', który jest arcydziełem w moim prywatnym odczuciu :) "
wygląda to tak, jakbyś najpierw widział Repo Men, później Event Horizon, i stwierdził, że ten drugi jest niesamowicie podobny do pierwszego, mimo że powstał dekadę wcześniej
Pomijając fakt, że ciężko w Repo Men dostrzec podobieństwa i jeszcze trudniej nazwać go arcydziełem ...
1. Podobieństwo odnośnie przelanej krwi, flaków, etc. ma się rozumieć. Chociaż, rzeczywiście źle to ująłem.
2. No widzisz, a ja np. takiego kill billa w życiu bym arcydziełem nie nazwał. Tylko po co to pisać? Rzecz gustu.
Panowie EH - fim bardzo przyzwoity 8/10 - dobrze się go ogląda, co do podobieństwa z Repo Men to można mieć mieszane uczucia. Szkoda tylko że nigdy nie powstał swquel EH, a szkoda bo film dostał niezłe noty a obsada była lepiej niż dobra. Tylko niestety SF a że Panienki nie lubią SF to oglądalność i zyski były niezbyt imponujące.
Cóż życzę sobie i wam więcej takich świetnych filmów.
Do mnie piszesz, czy koło mnie? A jeśli już tak bardzo chcesz mnie obrazić, to chociaż to uzasadnij...