Ukryty wymiar

Event Horizon
1997
6,9 47 tys. ocen
6,9 10 1 47142
6,5 18 krytyków
Ukryty wymiar
powrót do forum filmu Ukryty wymiar

6/10. Dlaczego?

ocenił(a) film na 7

Mogli zrobić naprawdę dobry "kosmiczny" horror. Niestety naoklaski zasługują sceny z nagrania dzeinnika pokładowego i urojenia bohaterów. Postać Neilla jako jedyna jest godna uwagi. Cała reszta to gniot w stylu Obcy.
P.S.
Aha plusem jest jeszcze to że podczas napisów leciało Funky Shit :)

Mizi

"Cała reszta to gniot w stylu Obcy."

Panu juz podziekujemy.

ocenił(a) film na 7
Mizi

Dzieki Mizi. Sam się zdyskredytowałeś. Nie musze ci nawet pisać zadnej kontry. :)

ocenił(a) film na 7
fidelio

Co? Nie możecie przeboleć ,że nie lubię filmów o Obcym? Trudno. Wolę Predatora. :) Przynajmniej jeden wystarczy na całą planetę. :)
Pozdrawiam załogo Nostromo :)

ocenił(a) film na 7
Mizi

Predator to równiez bardzo dobry film. Może nie tak bardzo jak Obcy1 czy 2, ale to klasyk. Natomaist Predator 2 juz był cienki, a Aliens versus Predator to juz była absolutna kaszana.

Jezeli chodzi o psoatcie kosmitów.. uwazam, że Obcy jest najbardziej pomysłowym i przerazajacym tworem z kosmosu, jaki kiedykolwiek stworzyło kino.

Predator jest zrobiony na wzór człowieka (niektóre dzikie plemiona, oraz Prusy z XIX wieku), Obcy był wzorowany na mrowkach. Predatora mozemy zrozumiec, a awet porozumiec sie z nim. Xenomorph to czysta natura pozbwiaona ludzkich naleciałości, pełna okruceiństwa przyrody. Dlatego jest streaszniejszy bo w niczym nie przypomina człowieka.

ocenił(a) film na 7
fidelio

I właśnie podobieństwo do człowieka fascynuje mnie u Predatora. Jego wygląd (choć z twarzy za piękny nie jest :)), inteligęcja i instynkt łowcy. Zgadzam się, co do filmów z Predkiem. A propos "gniotów" miałem raczej namyśli ostatnie części twego pupilka. :)

ocenił(a) film na 7
Mizi

Co do ostatnich filmów z Obcym to faktycznie były słabsze.

A co Do postaci Predatora.. To bez swoich gadzetow, laserow, broni itd. były bezbronny w walce z Obcym.

ocenił(a) film na 7
fidelio

Zdecydowanie masz rację. Na szczęście Bozia nie poskąpiła mu błyskotliwości i stworzył sobie narzędzia do polowania na ofiary :). "Każdy orze jak może"

ocenił(a) film na 10
Mizi

O czym w wogóle pier...cie... Co ma Obcy, Predator do Even Horizon. Czy Ktos w ogóle zrozumiał sens tego filmu?

Poza Tym Twórcą nie chodziło o stworzenie Horroru. Bynajmniej ja tam nie widzę zadnego horroru w tym filmie. Widać że polacy nie czytaki ksiażek Stasia Lema. jak wam sie nie chce czytać to obejrzyjcie sobie przynajmniej film "Solaris".

ocenił(a) film na 8
Mizi

Najbardziej mi się podobała dyskusja ,który potwór jest groźniejszy.Weźcie sobie chłopaki foremki,autka i idźcie do piaskownicy.