Czyli dokładnie to, co lubię ;) Jeżeli podobnie jak ja, uważacie, że w filmach tego typu jedną z najistotniejszych rzeczy jest klimat, to trafiliście pod dobry adres ;) Fakt, z pewnością nie jest to film idealny, i nie jest to dzieło na miarę "Ósmego Pasażera Nostromo", ale uważam że "Event Horizon" naprawdę nie ma się czego wstydzić.
Po prostu dobre, sprawnie zrealizowane kino sci-fi z klimatem. Polecam.
Zgadzam się.
Film dobry. Pamiętam, że bałem się przy pierwszym seansie, a teraz kiedy przypomniałem go sobie "po latach" wciąż daje niezłego kopa :D
A klimat jest świetny.
Odemnie ma 8/10
O tak :). Klimat jest niesamowity. Mało filmów może mu dorównać pod tym względem. Niestety pod względem fabuły, czy postaci jest już gorzej. Ale i tak zdecydowanie warto.
7/10.
Jestem właśnie po seansie film mnie parę razy przeraził ale pewnie gdy będe go oglądał kolejny raz już tak nie będzie.Krwi mało i dobrze bonie o to chodzi klimat bardzo dobry fabuła może być. Ale zauważyłem kilka zapożyczeni z innych filmów z Hanibal - jak Winer kroi tego doktorka z Aliens I jak Winer strzela tymi kolkami/harpunami,3 członków załogi przeżyło w tym 1 ciężko ranny jak w Alines 2 no i te halucynacje strasznie przypominają mi Kule.
Ale moim zdaniem świetna jest scena jak załoga Event Horizon się masakruje normalnie jak z piekła Dantego, lub jakiegość średniowiecznego obrazu robi wrażenie.
Bardzo dobry sf i horror w jednym. Fascynujący napęd statku i jego możliwości + esencja strachu. Pomysł - genialny, klimat - świetny. Do tego zagrał tu jeden z moich ulubionych aktorów - Sam Neill. Film godny polecenia i to nie tylko dla fanów tych gatunków. 8+/10.