W filmie totalnie nic się nie dzieje ganiają się po statku i co chwile ktoś ginie totalna bardacha. Takiego gniota dawno nie widziałem, zasugerowałem się oceną 7,3 i widzę nie było warto, nawet obsada aktorska nie pomogła. Zmarnowany czas przed TV.
ja wiem, za pomysł grafike efekty dzwiękowe i dobrą gre aktorską. Ja daje temu filmowi 3/10 bo oceniam po tym czy jest ciekawy i czy fajnie sie oglada. Jest nudny i tyle. Gre też bym ocenił po grywalności a nie po grafice..
Cóż,film zasługuje nawet na wyższą ocenę,ale żeby go docenić należało się na niego w 97r. wybrać do kina,a nie pitolić jaki to on kiepski po obejrzeniu fatalnej kopii z netu na 15 calowym ekraniku czy po gnieceniu d... przed niewiele większym monofonicznym telewizorkiem.
A co tu doceniać ganianie się bezsensowne po statku ??? i zero fabuły ładu i składu oglądałem film na dvd na 42 calach i takiej szmiry dawno nie widziałem
Obcy też dział się w sumie (scen poza ale tu też są)tylko na statku(było parę s a jest to jeden z najlepszych Sci-Fi horrorów jeżeli nie najlepszy.
Wiesz trochę filmów widziałem i jeśli chodzi o gatunek Sci-Fi to np. 12 małp, Pamięc Absolutna ale ta z 90roku, Czwarty Stopień, Prometeusz i mógłbym tak wymieniać i wymieniać są 100000 razy lepszym filmem Sci-Fi niż ta szmira Ukryty Wymiar na którym można zasnąć.
Ale ja nic nie piszę że ty nie widziałeś wielu filmów, nie pisze też że to marne połączenie piekła z hellraisera i obcego to dobry film.
tylko porównuje ten tytuł do innych i jak dla mnie Ukryty Wymiar to jeden z najgorszych filmów Sci-Fi
W pełni się zgadzam!!! Ciągłe dialogi, kłótnie między członkami załogi, takie wielkie masło maślane. Zaciekawił mnie jedynie temat zagięcia czasoprzestrzeni i obejście jej "na skróty" tak jak to powiedzieli. Na końcu filmu dużo się dzieje i jest w miarę ciekawie. Ale ogólnie to film bardzo rozczarowujący i raczej nie dla miłośników horrorów sci-fi.
4 dla tego filmu to i tak za dużo,nudny strasznie i nieco głupi.Ta śmierć bohaterów taka bezsensowna momentami.
Film jest bardzo dobry, wszystko ma swój sens i klimat.
Klimat jest jego największym atutem, oraz pojęcie zła jako innego (ukrytego) wymiaru.
Ludzie nie giną bez sensu - są zwabiani i zabijani - tak działa zło - i to zostało bardzo dobrze przedstawione.
Jest "Tupac" w nicku, więc żadne debilizmy w komentarzach nie powinny być zaskoczeniem.
O gustach muzycznych się nie dyskutuje ale jako ciekawostkę powiem Ci, że ten 2pac sprzedał więcej płyt po śmierci jak Presley., mimo, że 2pac zmarł 19 lat później. Oceniasz taki gniot jak Ukryty Wymiar na 8 bez obrazy ale ten film dobry jest do usypiania ludzi. Wyścig ślimaków na 100 m jest bardziej interesujący jak ten film. Nie rozumiem twojego gustu filmowego oceniasz świetną Piłę na 9 a Hostel na 1 ??? chyba oglądałeś ten film na telefonie bo nie rozumiem takiej niskiej oceny tego naprawdę super filmu po 1 ukazanie tak brutalnego obrazu dający do myślenia, po 2 realistyczny obraz pełen przemocy, okrucieństwa i tak mógłbym jeszcze wymieniać.