ogląda się bardzo dobrze, aktorstwo na wysokim poziomie-zwłaszcza pani prokurator. wart obejrzenia zwłaszcza ze uwagi na wiekszosc zagranicznego napływu kolorowych komercyjnych zarabiaczy pieniedzy w 3d.
A kto mi powie, dlaczego (mimo że interesuję się kinem) obejrzałem ten film dopiero dzisiaj, niejako przypadkiem, nigdy wcześniej o nim nie słysząc (czy to w ogóle leciało w kinach)? Czyżby tematyka zbyt blisko ocierającą się o ciemną rzeczywistość "wolnej Polski", aby zapewnić mu należytą promocję i dystrybucję?
Co do samego filmu - mimo, że sporo mu można zarzucić, to mimo wszystko w zalewie komercyjnego badziewia i tak jest to perełka!
Film leciał w kinach; prawda, reklamę miał może średnią, ale dało się go jednak zauważyć.
Zgadzam się z przedmówcami, że film oglądało się naprawdę bardzo dobrze. Trzymał w napięciu, a gra aktorska- wyśmienita. Ostaszewska, Bukowski, Pieczyński (!) - nazwiska zresztą powinny mówić same za siebie. Wiadomo- może i były jakieś tam błędy, ale z czystym sumieniem polecam, zwłaszcza, że wcześniej czytałam książkę, a nigdy nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby film był lepszy lub chociażby dorównywał książce. A tutaj tak było- może nie był dużo lepszy, ale na wysokim poziomie. Polecam!