7,2 145 tys. ocen
7,2 10 1 144773
6,5 29 krytyków
Vanilla Sky
powrót do forum filmu Vanilla Sky

9/10

ocenił(a) film na 9

świetny film, zaskakuje w każdym momencie, jedynie pierwsze 20min moze wydawać sie troche nudne, ale warto wytrwac do konca.

grandbaisse

szkoda tylko ze to nie jest pierwotna wersja tego filmu, ten film bazował na podstawie oryginału na który nazywa sie Abre los ojos (Otwórz oczy).
Moim zdaniem oryginał jest 100 razy lepszy.

przemo89p1

do autora--> oglądasz filmy na kompie kilka godzin przed tym jak będą emitowane w tv? lecz sie...

a co do tego nade mną to twój post jest bez sensu- szkoda że vanilla sky nie jest pierwotną wersją filmu vanilla sky? i jeśli myślisz że odkryłeś ameryke to sie grubo mylisz, bo nie jesteśmy aż takimi ignorantami a ja przeczytałem info o pierwowzorze zanim ty się pojawiłeś na świecie.

rpd0

Nie wpadłeś na to, że ktoś mógł obejrzeć film miesiąc, rok lub 5 lat temu, a nie parę godzin przed? A może ktoś nie ma telewizora? Co to za teksty "lecz sie..." do kogoś, o kim nic nie wiesz? Masz jakąś nerwicę, nie masz na kim wyładowywać frustracji? Rzygać mi się chce jak czytam posty takie jak Twoje.
Przeczytałeś info o pierwowzorze, zanim ktoś się urodził, o rety, i co? Chcesz za to prezent?
Buractwo.

warumono

zgłosiłem do usunięcia, zarówno twojego posta jak i twój mózg, po prostu nie rozumiem czym tu się podniecać, koleś pisze o tym jakby odkrył ameryke w dodatku berz sensu, takie masło maślana albo mokra woda. .....

warumono

Obejrzał film 5 lat temu i kilka dni temu przypomniał sobie że zapomniał go skomentować? haha xD większej głupoty dawno nie słyszałem... kongratulacje jeśli pisałeś na własnym przykładzie, bo ja po 5 latach nie pamiętałbym czy to rzeczywiście ten film oglądałem a nie jakiś inny xDD

rpd0

To chyba oczywiste, że zobaczył w TV, przypomniał o nim i sobie skomentował skoro na filmwebie film będzie na czasie.
I dlaczego tak się tym podniecasz? Te minki "XD"-jakie emocje wyrażają, "haha", z czego tu się śmiac? Zastanów się proszę zanim znów coś napiszesz, bo myslę, że wystarczająco się ośmieszyłeś. Możesz odpisywać ile chcesz jednak szkoda mi będzie czasu na czytanie.

ocenił(a) film na 10
przemo89p1

Moim zdaniem oryginał jest słabszy. Może wynika to z tego że jako pierwszy oglądałem Vanilla, a może dlatego że kino europejskie do mnie nie przemawia? Nie wiem ale Vanilla moim zdaniem jest sto razy lepsza niż otwórz oczy (choć róznic jest niewiele)

ocenił(a) film na 10
Joe_Black1

dla mnie film nie ma znaczenia bo i tak jestem dogłębnie zakochany w Penelope:)
zgadzam się z autorem powyżej, proszę o trochę kultury.