6,4 11 tys. ocen
6,4 10 1 11169
7,0 3 krytyków
Veronica Mars
powrót do forum filmu Veronica Mars

film okazał się zdecydowanie słabszy od serialu, a widząc ocenę 7,3 przy 1.283 oddanych głosów
(obecnie) byłem wręcz przekonany, że długometrażówka również mi się spodoba

ocenił(a) film na 8
kryslav

nic dziwnego, w końcu serial dawał większe możliwości rozwinięcia tematów, tak śledztwa jak i wątków "romantycznych", ale film to film, trzeba się zmieścić w koło 2 godzinach, więc w sumie wiadomo było od początku, że będzie słabszy od serialu.
cóż, mnie to nie przeszkadzało cieszyć się filmem i powiedzieć teraz, że mi się podobał, plus ten film ma takie trochę drugie dno, bo wszyscy fani cieszą się, że w ogóle powstał :)
a coś Ci się konkretnie nie podobało w filmie, czy taka opinia wynika wyłącznie z porównania z serialem?

ocenił(a) film na 5
Marie_

tak ogólnie nie podobała mi się fabuła. zagadka i jej rozwiązanie. wydawało mi się to jakieś takie mało interesujące. nie porównywałem filmu do serialu pod kątem fabuły (mam tu na myśli pojedyncze odcinki, które były bardziej interesujące) itp. po prostu to takie moje luźne spostrzeżenie

ocenił(a) film na 7
kryslav

a mnie długometrażówka zachwyciła wręcz, aczkolwiek gdybym nie była w przeszłości fanka serialu to pewnie oceniałabym film na 6. Ale powrót do dawnych czasów, i zakończenie jakiego brakowało mi w serialu zataja niedociągniecia ;)

ocenił(a) film na 7
ollusskaa

Dla osób, które lubiły serial, to film powinien przypaść do gustu. Ci którzy pierwszy raz spotykają się z Veronicą Mars, mogą poczuć lekkie rozczarowanie. Film był robiony w głównej mierze by zaspokoić fanów, którzy nie doczekali się IV sezonu.

ocenił(a) film na 7
Mauna_Kea

jak ktos nie ogladal serialu ro to nie zrozumie powiązań w filmie ani charakteru postaci a są one baaaardzo ważne.

ollusskaa

Ja w ogole bym sie raczej nie zabrala za ogladanie filmu, gdybym wczesniej nie obejrzala serialu...