Włóczęgi

The Wanderers
1979
7,4 697  ocen
7,4 10 1 697
Włóczęgi
powrót do forum filmu Włóczęgi

Przykro patrzec jak nasze mlode spoleczenstwo oglupione jest przez filmy typu Transformers czy reality show ala ,,Must be the music,,

ocenił(a) film na 9
aproxx

Kiedyś oglądałem urywki tego świetnego filmu na TV ale było późno i zmorzył mnie sen ;) Jednak nazajutrz patrzę w gazetę, sprawdzam co to było i wiedziałem że muszę obejrzeć ten film od deski do deski, dzisiaj to zrobiłem i nie zawiodłem się. Wspaniały film o młodzieżowych gangach z niesamowitym klimatem lat 60. i z tą muzyką dzięki której obejrzałem film z napisami końcowymi. Czy ukazywał prawdziwe realia tego nie wiem ale myślę że bardzo zbliżone. 9/10

ocenił(a) film na 8
sebo3112

Bylo podobnie, a najwiekszymi gangami na bronksie byly oczywiscie grupy wloskie, irlandzkie, azjatyckie, czarni i latynosi ...

sebo3112

Polecam z podobnych filmów też
bardzo klimatyczne "Wojownicy" 1979 i "Rumble Fish" 1983.

ocenił(a) film na 9
aproxx

natrafiłem na ten film dobre kilkanaście lat temu chyba na tvp i do tej pory lubię go oglądac wspaniale piosenki i niezapomniana scena bojki na boisku jak ktos chce mam go u siebie na koncie z wklejonymi napisami polskimi

aproxx

o czym ty mówisz? Co ma piernik do wiatraka? Co jest w ogóle ogłupiającego w programach, w których się śpiewa?

ocenił(a) film na 8
paranormalsun

Jak wchodzisz do domu wariatow to tez co drugi psychicznie chory sobie spiewa... Nawet na wielu filmach masz to dobitnie pokazane...