Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 555 tys. ocen
8,4 10 1 555463
8,1 65 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

o "Dwóch wieżach"

użytkownik usunięty

Druga część Tolkienowskiego dzieła została na ekranie kina przewrócona do góry nogami!!! Co to wogóle było? Beznadzieja, w jednej ze scen Frodo "Oświadcza się" nazgulowi a potem atakuje z Żądełkiem w ręce Sama!!!!! A jak zrobili króla Theodena i odczarowywanie przez Gandalfa (jeszcze gorzej), i jeszcze jedno za dużo zostawili sobie na ostatnią część, nie było nawet jeszcze tej pajęczycy, która o ały włos nie zabiaby Froda. Niektórych scen Tolkien nie opisał w książce a pojawiły się w filmie, gdzie tam Arwenai koniec ery elfów, trochę za wcześnie no nie.
OK kończę tę moją wypowiedź wystarczy błócenia etera Jacksona, obejrzyjcie sobie "Martwicę mózgu" jego reżyserii.

ocenił(a) film na 10

film
no bo to jest film na podstwie ksiazki... NA PODSTAWIE! wiesz co to znaczy? nie jest to ksiazka... :) a tej pajeczycy to tam za wiele w ksiazce nie ma ogolnie... ech...

użytkownik usunięty
MerryM

o filmie cd.
Nadal uważam jak uważam i swijego zdania nie zmienię, film był beznadziejny i żebywiście zgadzam się z obużeniem ludzi gdy dowiedzieli sie że Peter Jackson będzie kręcił WP, pierwsza część nie była taka zła, podobała mi się ale z drugą przesadzili!!!!!!!!!
Gdyby to był film sam w sobie czyli nie na podstawie filmu to powiedziałabym że jest to dobry film. Ale jest on na podstawie dzieła Tolkiena a nie jakiegoś nieuka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Podpisano Winnoka18

użytkownik usunięty
MerryM

tak, ale...
Ale w Powrocie Króla Szeloba będzie. A właściwie zacznie się od tego.

ocenił(a) film na 10

musi byc
No pewnie ze bedzie... ale ja nie rozumiem tego biadolenia...ze nie bylo w Dwoch wiezach... dla mnie to oznacza tylko ze Powrot krola bedzie lepszy :)
poza tym ludzie troche dystansu nabierzcie.... bo to chyba taki maly snobizm mowienie ze film to profanacja dziela Tolkiena itp itd Pozdrawiam wszystich :)