Widzę tutaj spore podobieństwo z polską ekranizacją wiedźmina. Bardzo udana produkcja, ale ludzie w tym kraju są idiotami i nie potrafią tego docenić.
a gdzie tam, "wiedźmin" to dobry serial, owszem. ale ten tu gniot to gniot i tyle. słaba bezrefleksyjna kalka amerykańskich shlasherów w dodatku poprzetykana lewackim stygmatyzowaniem polskiego społeczeństwa jako zaściankowe, rasistowskie itd. tak w ogóle to oglądając miałem wrażenie że to forma parodii w której twórcy zapomnieli umieścić elementy humorystyczne.
no a jak inaczej to nazwać? z tego filmu wynika że polska to kraj bezmózgiej młodzieży uzależnionej od cudów techniki i zacofanego starszego pokolenia konserwatywnie zapatrzonego w jakieś "stare dobre czasy" dla których, niemal w średniowiecznym tonie, wynalazki cywilizacji to w zasadzie dzieło szatana. wynika z niego również że wszyscy księża to psychopatyczni pedofile w drogich butach i autach, że polscy patrioci właściwie nie różnią się niczym od nazistów, że homoseksualizm jest traktowany niemal jak w krajach islamu... kulminacją dla mnie tego bełkotu jest scena gdzie policjant grany przez lubaszenkę bredzi o tych czarnoskórych robotnikach i kobietach prowadzących autobus. i ja rozumiem że każdy z tych motywów jest tylko historią jednego konkretnego przykładu ale ich łączna kumulacja składa się na jakiś przekrojowy obraz polskiego społeczeństwa, istnie średniowieczny... a trzeba pamiętać że film jest dostępny na netflixie dla zagranicznego widza, zapewne fajną nam robi reklamę co nie?
Dobra Michałek, wyśpij się na trzecią zmianę na magazynie bo nie zarobisz na koszulki Sepultury. Oi Oi Oo hwaua wielgiej Bolsce!!!!!!
no w sumie to nie jest jakiś najważniejszy zarzut do tego filmu. najważniejszym byłoby że prócz tego ten film jest po prostu dość mocno nijaki i bez pomysłu. zlepek tego co widzieliśmy już milion razy i to nawet bez jakiegokolwiek odautorskiego okraszenia fabuły jakimkolwiek własnym, świeżym pomysłem. sepultury nie słucham bo lewackie XD BM here \m/
"BM here" to też podejrzewałem, ale zakładałem, że są jakieś grancie twojego lamerstwa :D
"bo lewackie "zwłaszcza embryonic cells xDD
"film jest po prostu dość mocno nijaki i bez pomysłu." Odsunąć się, jakiś anon przemówił :D
to co dla kogo jest po "lewej" a co po "prawej" zapewne zależy też od punktu osobistego odniesienia, dla mnie sepultura jest lewacka. subiektywnie. choć stara sepultura leci mocno thrashem a ten jak wiadomo ma silne naleciałości sceny punk i crust punk... więc i lewactwo jak najbardziej na miejscu.... ale ja tu przyszedłem porozmawiać o filmie nie o muzyce. a film jaki jest każdy widzi, jak mówię nijaki, kalka kalek i piąta woda po kisielu. ja rozumiem że można bawić się konwencja i nawarstwić grubą ilość nawiązań, zapożyczeń, mrugnięć okiem do fanów gatunku... ale przydało by się jeszcze żeby spod tego wyzierał jakiś oryginalny pomysł twórcy. tu tego w ogóle nie ma. z czego mamy się cieszyć? z faktu że w końcu polski "twórca" dokonał jakiegoś zakompleksionego zamachu artystycznego i powielił komercyjny amerykański szablon???
Dude, ty chyba niezbyt łapiesz aluzje. Na serio to temat zapożyczeń w kulturze i czy to dobrze czy źle jest bardziej skomplikowany niż się wydaje, a ja widzę, że nie ma sensu o tym z tobą rozmawiać.
w odczuciu że "nie ma sensu rozmawiać" prawdopodobnie nie jesteś tu osamotniony :)
Yyy to spi.erdalaj? W końcu? Czy to dla ciebie wciąż zbyt subtelnie i nie załapałeś?
podejrzewam że rozmowa ze mną musi być dla ciebie całkiem egzotycznym doznaniem. pozdrawiam cieplutko i wesołego halloween, czy jak się to tam mówi :)
Nope, brak jakichkolwiek konkretnych i ciekawych opinii plus "zue" lewactwo to absolutnie nic niezwykłego w Polsce. Jedyny twój plus, że, załapałeś o co mi chodzi, chyba.
"brak jakichkolwiek konkretnych i ciekawych opinii" ??? wiesz, nachalne ewidentne grzeszki i przewiny twórców, trudno ująć czy skrytykować w odkrywczy sposób. owszem będzie to wtórne, może faktycznie marnuję tu zwyczajnie czas bo "kondycja" tego filmu zwyczajnie sugeruje że "szkoda o nim gadać".
Ej, czy ty nie miałeś przypadkiem odejść z "godnością" i zostawić mnie poniżonego w kałuży łez? :D
...no widzisz, a ja w swoim naiwnym zadufaniu sądziłem że sekcja komentarzy na filmwebie służy dyskusji o filmach :)
Typie, masz ciągły ból dupy o tę rozmowę, nawet wprost ci napisałem żebyś spier.dalał, a ty wciąż nie załapałeś. Chyba ja muszę to przerwać bo to rozmowa jak ze ścianą. To tam white power, czy jak wy się tam żegnacie na nocnej w magazynie :D
heh, wiesz jak to mówią "do rozmowy trzeba dwojga". w sumie sam możesz to przerwać w prosty sposób, nie odpisując. ale widzę ze jakoś ci nie idzie :)
Jak ty śmiesz ten największy ściek porównywać do czegoś tak cudownego jak Wiedźmin. Jakim sposobem taka tandeta i kompletnie beznadziejny humor mógł się komukolwiek spodobać na tyle, aby porównać do Wiedźmina??? Jak????
Why not? Mamy dwie swojskie udane produkcję gatunkowe, które nie zostały zrozumiane przez ludzi.
to sarkazm co nie? (oczywiście zakładając że to nie troll z dopiero co założonego konta) aż tak jak piszesz to może nie jest.... bo"wiedźmin" ma swoje wady przecież a ten tu "horrorek" nie jest jeszcze taki najgorszy, co najwyżej mierny i nijaki. ALE!!! nie zapominajmy że "wiedźmin" to 20 lat temu było, w innych realiach, w innej Polsce. dziś mamy zaplecze sprzętowe, speców, technologie, kasę, CGI itd. i to wszystko na, w miarę, światowym poziomie. i co się okazuje? że jak to wszystko jest to twórcom nagle brakuje pomysłu i talentu a jedyne co są w stanie zrobić to bezpłodnie coś przeciętnego skopiować. cała sala klaszcze bo "polaczkom" po wielu wysiłkach udało się wreszcie osiągnąć poziom przeciętniactwa.