6,6 3,4 tys. ocen
6,6 10 1 3394
W pętli kłamstw
powrót do forum filmu W pętli kłamstw

Rewelacyjny thiller Sci-FI

użytkownik usunięty

Nie rozumiem komentarzy o "stracie czasu". Dziś po raz trzeci wróciłem do tego filmu. Wartka akcja w korporacyjnym świecie szpiegostwa przemysłowego, prania mózgów i manipulacji osobowością pracowników korporacyjnych (co oni im robili.....). Ogromnym atutem tego filmu jest moim zdaniem odtwórca głównej roli - Jeremy Northam. Nie znałem wcześniej tego aktora, a jego wspaniała kreacja w tym filmie uautentyczniła całą opowiedzianą historię. Miło było też zobaczyć kreację Lucy Liu :)
Ciekawy jest sam koniec, a dokładnie jak zakańczane jest ostatnie ujęcie. To też może sugerować pewne rzeczy - szczególnie, że sceneria ostatniej sceny jest dość "nagła" (ogólnikowo jak to tylko możliwe, by nie psuć nikomu seansu ;)

Osobiście film polecam - moja ocena to zdecydowane 10/10. Jeden z moich ulubionych filmów, do którego wracam co kilka lat.

ocenił(a) film na 6

wiesz może skąd ten film wziąść bo nie mogę nigdzie go znalezc?

użytkownik usunięty
mat206

http://www.youtube.com/watch?v=IcPgyocJeF4

Miłego seansu :))

mat206

http://www.iplex.pl/filmy/cypher,7946

Wszystko w tym filmie "może być", ale nic specjalnie dobre nie jest. O dziwo ogląda się całkiem przyjemnie. Moim zdaniem — można obejrzeć, o ile nie oczekuje się dramatu.

Fajny fajny musze przyznac :D

Rewelacja ! Tak od niechcenia na TV4 Zerknąłem. Musze sobie jeszcze raz w całości obejrzeć !

Nie chciałbym kogoś urazić ale mam wrażenie, że negatywy dają ci co "nie nadążyli" za fabułą. Dla mnie to kolejny po Cube majstersztyk.
Jedyne co mi nie spasowało to jak Rita powiedziała "nie dzwoń" gdy w toalecie na szybkiego szukał do niej kontaktu.
Po za tym jest wszystko a nawet więcej niż w innych produkcjach możemy zobaczyć. Jest akcja, dobra gra, zdjęcia (ponętna Lucy), no i fabuła z zakręconym (wielokrotnie) wątkiem;). Nie wspominając o nieoczekiwanym zakończeniu.

ocenił(a) film na 8

Ciekawa wizja infiltracji w świecie danych... klimatem przypomina film "One Point O" oraz "Matrixa". Na pewno warto obejrzeć.

użytkownik usunięty

Potwierdzam opinię Dramatu.

ocenił(a) film na 10

obecnie jest w ofercie darmowej na iplex.pl

Aż dziw, że w ofercie darmowej tak dobry film