6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 116159
4,9 32 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

Wylapaliscie cos? ja jedynie Murloka na kamieniu ;)

ocenił(a) film na 9
rotanimod

Tutaj masz wszystkie wyłapane do tej pory:

http://www.wowhead.com/news=253457/all-the-easter-eggs-we-found-in-the-warcraft- movie-spoilers

Oprócz murolcka, ja oczywiście zauważyłem Polimorfię, Groma z Gorehowl i Bladefista w tle, można było usłyszeć Lok'tar ogar w obozie orków, Medivha zmieniającego się w kruka, a resztę masz w linku powyżej :)

ocenił(a) film na 9
Back to School

Lok'tar ogar krzyczał również ork zeskakujący z drzewa w trakcie zasadzki w lesie

ocenił(a) film na 6
niknil20

Kargath, Killrog, Polimorfia trwająca minutę (jak w WoWie), karczma w której rozmawiają Lothar, Wrynn i parę innych osób jest niemal identyczna jak wszystkie karczmy ludzi w WoWie, Khadgar wlatujący do Stormwind ląduje dokładnie w miejscu gdzie robiło się to w grze. No jest tego trochę.

ocenił(a) film na 9
Barmh_d

Nie zauważyłem chyba tylko Killroga. Gdzie on był, wiesz może?

Dentarg

Killrog to podobno ten ork, któremu Gul'dan daje potrzymać laskę zanim otwiera portal.

rotanimod

tak serio - trudno nazwać smaczkiem coś takiego, bo spłycenie filmu do ras orków i ludzi, a olanie pozostałego contentu byłoby gwoździem do trumny tegoż filmu. smaczkami są sytuacje odwrotne, gdzie w grze komputerowej zawierana jest zawartość z ogólnie pojętej popkultury. wrzucanie elementów gry do filmu jest po prostu bonusem/ukłonem w stronę graczy/częścią sceny, który jedynie wzbogaca oprawę wizualną. murloki były od samego początku wowa - wrzucenie ich do filmu jest tak naturalne jak wrzucenie czegokolwiek innego z gry - nawet jeśli nie mają żadnego wpływu na scenariusz, czy nawet grę. problemem tylko jest to, że widz, który nie jest zaznajomiony z grą, nie będzie wiedział jakie znaczenie ma dana postać w grze. Nie mówiąc już o bohaterach pierwszo, drugo, trzecio planowych czy epizodycznych, których w grze jest mnóstwo, a do tego są wymienieni z imienia.

btw. przygarnę kod do gry dawany w multikinie (u mnie niestety jest CC). ślijcie na priva lub na tomkowapoczta(at)wp.pl

ocenił(a) film na 9
lolomgroflpwned

"tak serio - trudno nazwać smaczkiem coś takiego, bo spłycenie filmu do ras orków i ludzi"

Ten film to ekranizacja gry "Warcraft: Orcs and Humans" + książki "Ostatni Strażnik". Tyle w temacie.