6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 116159
4,9 32 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

Opłaca się je czytać ? Chodzi mi o Warcraft:Durotan i oficjalną powieść filmu.
Jako fan WC byłbym zadowolony ? Czy przypomina to "władcę klanów" który był "ubogi" chyba we wszystkich aspektach.

ocenił(a) film na 9
Ramsey_Fighter

Durotana czytałem. Powiem szczerze, że jak lubisz Orków, ich rytuały, historię, zwyczaje, to warto po nią sięgnąć. Dużo miejsca zajmuje wątek miłosny z Draką. Sam styl pisania nie przypadł mi do gustu, po pewnym czasie denerwują te kwieciste opisy i trochę jakby psuło to co widzieliśmy na ekranie. Natomiast bardzo podobał mi się wątek z Gul'danem, jak podstępnie łączy różne klany w Hordę. Ciekawie było zobaczyć, pierwsze kroki Durotana jako łowce i jako wodza.

Oficjalną nowelizację czytał mój kumpel, ale ja na razie sobie daruje. Poczekam na wydanie rozszerzonej wersji filmu. Podobno wyjaśnia rzeczy z filmu m.in. pochodzenie Garony, kim był Demon z którym kontaktował się Gul'dan, o co chodziło z Alodi. Z tą książką chyba się wstrzymam do czasu wydania rozszerzonej wersji filmu.

Plus należy dodać, że wydany został komiksowy prequel opowiadający o Lotharze, królu Llane i Medivhie, czyli "Warcraft: Bonds of Brotherhood". A na dniach ma się ukazać artbook filmu i making off, "Warcraft: Behind the Dark Portal".

Na pewno jest w czym wybierać. Sam chętnie obczaił bym je wszystkie, ale nie mam tyle czasu.