6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 116159
4,9 32 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

Naprawdę słaby film. Końcówka męczy, człowiek z niecierpliwością czeka na koniec. Dzieciakom i fanom gry może się podobać, ale to nie zmienia faktu, że ilość, to nie jakość. Ogólnie to nie miałem wielkich oczekiwań wobec tej produkcji, a mimo to i tak jestem rozczarowany. Gra aktorska oraz animacje są całkiem niezłe, ale fabuła i sposób jej przedstawienia to kompletne dno. Film zaprojektowany jest tak, żeby wyciągnąć jak najwięcej kasy od ludzi, a nie żeby dostarczyć im rozrywki i to uczucie towarzyszy przez cały "seans". Wiem, że mają być kolejne części, dlatego film kończy się w taki sposób, ale przez to prezentuje poziom brazylijskiej telenoweli. Można to było zrobić lepiej.

ocenił(a) film na 9
derro

I co to ma wspólnego z LotR ?? przecież to dwa całkiem różne i odmienne filmy

ocenił(a) film na 9
niknil20

Dwa różne, ale oba należą do gatunku fantasy. Lotr jest uznany za najlepszy film z tego gatunku, więc skoro Warcraft aspiruje o miano "jednego z najlepszych" to nie uniknie porównywania do tych najlepszych :)
Problem w tym, że niektórzy widzą w Lotrze wzór do naśladowania i ograniczają odbiór filmów fantasy do "albo tak jak w Lotrze, albo to syf". To co napisał Derro w temacie nie niesie niestety żadnej konkretnej opinii, a jego porównania do Lotra nie są najlepsze.

"fabuła i sposób jej przedstawienia to kompletne dno"

To jedyne sensowne stwierdzenie jakie napisał. Nie zgodzę się z nim, bo już wiem, że fabuła będzie fajna. Ameryki nie odkryje, ale do filmu fantasy będzie w sam raz :) Tak czy siak to jedyna informacja o jego opinii jaką umieścił. Reszta wypowiedzi to jakieś nieporozumienie... o czym zresztą się wypowiedziałem poniżej.

Może Derro wyjaśni dokładniej co mu się nie podobało :)

ocenił(a) film na 9
derro

Zupełnie nie rozumiem tej opinii. Chcesz porównywać do Lotra? Ok.

"Dzieciakom i fanom gry może się podobać, ale to nie zmienia faktu, że ilość, to nie jakość."

Ilość? Film ma tylko 2h. Każda część Lotra to ok. 3h. No właśnie w Warcrafcie jest tej "ilości" mało, pewnie za mało niż powinno być. Chodziło Ci o efekty specjalne czy o co?

"Film zaprojektowany jest tak, żeby wyciągnąć jak najwięcej kasy od ludzi, a nie żeby dostarczyć im rozrywki i to uczucie towarzyszy przez cały "seans"."

Który film nie jest zaprojektowany tak, żeby wyciągnąć jak najwięcej kasy od ludzi?
Może Lotr? Film, który w ogóle nie jest nastawiony na wyciąganie kasy z czytelników Tolkiena, tak?

"Wiem, że mają być kolejne części, dlatego film kończy się w taki sposób, ale przez to prezentuje poziom brazylijskiej telenoweli."

Rozumiem, że to jak kończy się Drużyna Pierścienia, Dwie Wieże albo dwa pierwsze Hobbity wcale nie sugeruje kolejnych części i nie prezentuje poziomu brazylijskiej telenoweli?

Nie podobał Ci się film - w porządku, Twój gust, Twoja opinia, Twoja sprawa ;) Natomiast argumenty jakie podałeś są całkiem niezrozumiałe lub nietrafione.
Ogólnie to opisałbym je jednym zdaniem:

"Co wolno wojewodzie, to nie tobie, smrodzie."

Gdzie w roli wojewody występuje Lotr, a w roli smroda Warcraft.

ocenił(a) film na 10
Dentarg

Jest mi bardzo smutno że zmarnowałeś czas żeby odpisać trollowi/idiocie.

ocenił(a) film na 9
JohnnyRyper

Mi trochę też. Trochę już zmarnowałem czasu na tym forum na bezowocnych dyskusjach.

derro

Kolejny z tych co porównuje Warcrafta do LOTR. Może jeszcze porównaj Jasia Fasolę do spidermana?

aron_4

Tak, bo naprawdę nie widać żadnych qr-wa podobieństw. Z jakim innym filmem byś porównał ten? Jesteś je-ba-nym nie-do-ro-bem. Weź się qr-wa zabij.

ocenił(a) film na 9
derro

po tym poście już wiemy o panu wszystko i dziękujemy za pańskie wypociny. zarówno krytyczne jak i pochlebne ;)

ocenił(a) film na 9
derro

" Jesteś je-ba-nym nie-do-ro-bem. Weź się qr-wa zabij."

Wypowiedział się kulturalnie fan filmowego Lotra. Lepiej się nie odzywaj na publicznym forum i nie psuj wizerunku wszystkim tym, którzy uważają Lotra za wybitne dzieło.

derro

Z kulturą na bakier jak widać. Wnioskuję ,że jesteś zwykłym chamem. W gimnazjum słychać mądrzejsze teksty :) Nie będę się zniżał do Twojego poziomu prostaku.

aron_4

Właśnie to zrobiłeś, hahahaha !

ocenił(a) film na 7
derro

Nie oglądałem co prawda filmu, ale wyjątkowo wnerwia mnie takie gadanie ,,nie dorasta do pięt....." jak naprawdę oczekujecie od każdego filmu, że będzie najlepszy w swoim gatunku, to dobry znak, że nie powinniście iść do kina. Są filmy genialne, bardzo dobre, dobre, średniodobre, średnie, średniosłabe, słabe i o wiele wiele gorsze. Jeżeli ograniczymy się do filmów genialnych i tragicznych, to nie pozwolimy się w żaden sposób zadowolić. Nie każde fantazy będzie jak LOTR i przestańcie tego oczekiwać od każdego nowego tytułu z tego gatunku.