Szczerze mówiąc żal mi Pana Duncana Jones'a, że stawiają jego 3,5 letnią pracę w takim świetle. Jako tanie fantasy w stylu Bogów Egiptu.
Dokładnie. Ten film nie zasługuje na takie trailery z jakimś marnym dubstepem w tle. Wiele osób może się zniechęcić przez same zapowiedzi...
Jeszcze ze dwa zwiastuny i sam stracę zainteresowanie tym filmem mimo iż pokładałem w nim duże nadzieje. Przecież mnóstwo ludzi na facebooku, z różnych stron świata, pisała im wprost, że muzyka w ich spotach i zwiastunach jest okropna i żeby wrzucili jakiś zwiastun z lepszą muzyką, bardziej w stylu WoWa.
A tu nie, wrzucają dupstep pasujący do Warcrafta jak cukierek do rzyci. Do tego jeszcze Durotan, brązowy, czysty ork, okłada Gul'dana po mordzie mimo iż Gul'dan wypił demoniczną krew i powinien być od Durotana dużo silniejszy fizycznie. Blackhand zachowuje się jak idiota rzucając Lotharem zamiast go zabić... tracę wiarę w ten film. Powoli zaczynam myśleć, że będzie to komediowe, głupiutkie widowisko dla średnio rozgarniętych nastolatków.
Poczekam na wersję HD od the digital theathers, wezme wszystkie spoty i trailery i sam ułożę jak najlepiej z muzyką FANTASY !!
Krótki komentarz rezysera na temat muzyki :D
https://twitter.com/ManMadeMoon/status/722449206024085504
Wiem, dlatego poprosiłem go o zgodę odnośnie zrobienia własnego zwiastunu. Zgodził się bez wahania xD
Niech jeszcze powie, że główna fabuła nie będzie odbiegać od tej z książki "Ostatni Strażnik" i będę spokojniejszy. Patrząc na ten ostatni zwiastun zaczynam się obawiać, że pozmieniają mnóstwo rzeczy, żeby film zakończył się po Holiłudzku...
Brak zgody z kanonem uniwersum, to akurat będzie najmniejszy problem tego filmu- Marvel regularnie coś zmienia w swoich filmach względem komiksów, ale daje rade jako kino czysto rozrywkowe i dobrze prosperuje finansowo.
Wygląda jak strasznie wulgarny, prostacki blocbuster.
Krasnoludy w CGI odebrały mi mowę.
LOTR najwyraźniej jeszcze długo będzie wyznacznikiem tego co najlepsze w kinie fantasy.
Ogólnie trailer przez swoją budowę wyraźnie zniechęca. Sam reżyser jest wkurzony ...
Btw Jest w sieci jakieś wyjaśnienie dlaczego nawet krasnoludy są w cgi?
O ile orków rozumiem, to tego już nie umiem wybaczyć.
Chyba za bardzo się wczuli i zapomnieli, że robią film a nie grę.
I może to jest wytłumaczenie. Chcą się trzymać pierwowzoru jak najbardziej się da.
No ale to jest film nie gra.
Przykładowo Marvel nie dał Scarlet Witch tego stroju w filmie http://vignette4.wikia.nocookie.net/x-men/images/e/e7/Scarletwitch.jpg/revision/ latest/scale-to-width-down/245?cb=20100622141532 komentować nawet tego nie trzeba.
Pewne rzeczy są nieprzekładalne na język filmu.
Jeżeli chodzi o CGI, to przecież ta technologia w nadmiarze ewidentnie szkodzi filmom.
Myślałem,że po hobbitach każde większe studio będzie się bało iść w takim kierunku.
Star Wars czy Mad Max miały dużo praktycznych efektów i wyglądały bardziej naturalnie.
W zasadzie masz racje, ale być może uznali, że jak już tyle udało im się uzyskać z pierwowzoru to lepiej to do końca poprowadzić.
Poza tym ja też patrzę na to w ten sposób:
Fani zawsze chcieli film z Warcrafta, zrobiony w sposób Blizzardowski, czyli całość w CGI. Biorąc jednak pod uwagę, że (ponoć) produkcja takiego całościowego filmu CGI zajęłaby w cholerę czasu ( ich 4 minutowy Cinematic jest robiony koło 6 miesięcy, a my mówimy o min 2 godzinnym filmie), zdecydowali się na film aktorski.
Jednak film aktorski ma dorównać Blizzardowi w kwestii grafiki. Co mogli więc zrobić? Proste - żywi aktorzy kontra CGI.
Zauważ, że LOTR i Warcraft to odrębne światy i sposób przedstawienia postaci. W LOTR można było wziąć człowieka do zagrania krasnoluda. Tutaj jednak design blizzardowski widocznie sprawia, że ciężko by było odwzorować 1:1 to co w Cinematikach. Trzeba więc użyć tej samej technologi - CGI.
Ten film w zasadzie to jeden wielki eksperyment. Widać, że się starają i to mocno. Ja patrząc na trailery rozpoznaje nawet niektóre lokacje z Wowa. I dlatego z przymróżeniem oka patrze na dubstepowe trailery, ale boli mnie po prostu, że z czystej przyzwoitości Warcraft powinien być potraktowany jak Warcraft a nie nowa część Need For Speed ..
Oni na serio z tą ścieżką dźwiękową ? To na prawdę brzmi tragicznie.. Nie wspomnę już o CGI, w tym trailerze osobiście mnie na prawdę razi..
Powiem tak, w grę nie grałem, ale film na pewno obejrzę. Mam tylko nadzieję, że CGI nie będzie wylewać się z ekranu jak w przypadku trylogii "Hobbita".
Będzie się wylewać i to widać przecież po zwiastunach. Orkowie i krasnoludy są CGI, gryfy prawdopodobnie również, zaklęcia jak najbardziej, krajobrazy w znacznej części też CGI. Efektów będzie pewnie tyle co w Avatarze.
Bardziej mi chodziło o nadużywanie efektów specjalnych. Zdaję sobie sprawę, że sporo postaci będzie z CGI, ale mam nadzieję, że chociaż ludzkie oddziały będą się składać ze statystów, a nie jak w przypadku "Hobbita":
http://www-images.theonering.org/torwp/wp-content/uploads/2014/11/BotFATrailer17 .jpg
A od ciebie jeszcze dodam, iż jedyną osobą która może uratować ten film jest Travis Fimmel. Jest on już przesiąknięty rolą Ragnara z serialu The Vikings ( <3) i widać że kreuje swoją postać i nadaje jej podobny styl jak postaci Ragnara. Osobiście polecam Wikingów każdemu kto lubi taką tematykę.
Guzik on może zrobić, jeśli historia tego filmu będzie leżeć. Jeśli nie będą konsekwentni i np.: zgodnie ze zwiastunem brązowy ork pokona zielonego w walce wręcz. Dla Ciebie to pierdoła, bo nie wiesz o co chodzi. A chodzi o to, że brązowi orkowie napili się demonicznej krwi by stać się silniejszą wersją orków, bardziej brutalną i pełną żądzy mordu. Jeśli nawet tego nie potrafią dobrze zrealizować i czysty ork będzie okładał tego skażonego to znak, że film nie jest w żaden sposób konsekwentny odnośnie tego co sam pokazuje.
Fimmel to tylko aktor. Odbębni swoje i choćby zagrał oscarowo nie pociągnie filmu do góry, jeśli film będzie dnem.