We mgle

V tumane
2012
6,2 1,8 tys. ocen
6,2 10 1 1757
6,1 7 krytyków
We mgle
powrót do forum filmu We mgle

7/10

ocenił(a) film na 7

Kto swój a kto wróg, kto bohater a kto tchórz ?okazuje się że prawda nie jest taka oczywista, a
sytuacja czarno biała.To kino moralnego niepokoju, poruszające i chwytające za gardło.Akcja
snuje się powoli, usypiająco wręcz bez fajerwerków czy wybuchów.Historia mogłaby być pokazana
na scenie, oszczędne dialogi i plany.Wszystko rozgrywa się w warstwie psychologicznej.To
prawdziwe oblicze wojny gdzie każdy jest brudny.Całe wykonanie, aktorstwo, zdjęcia
mistrzostwo.Odradzam ten film niedzielnym kinomanom, tu trzeba pewnego
wyrobienia.Przeciętnego widza ta pozycja będzie nużyć, reszta będzie głęboko poruszona jako i
ja.ave

ocenił(a) film na 5
que_2

Drogi wyrobiony kinomanie, "ave" używa się na początku, jako pozdrowienie. Na pożegnanie piszemy "vale" :-). Mi osobiście film "We mgle" wydaje się obrazem kompletnie beznamiętnym, podobnie zresztą jak "Szczęście ty moje". Szalenie interesujący motyw okrutnego żartu został tu rozciągnięty jak spaghetti z włoskich produkcji o niepotrzebną godzinę błąkania się po lesie ze sztywniakiem na umęczonych plecach. Zakładam że "Idź i patrz" nie muszę polecać. Sława przeciętnym, niedzielnym zjadaczom popcornu :-D. Vale!