witam, mam kilka pytań, nie ogarnąłem podczas seansu do końca(chyba słabszy dzień miałem): [SPOILER]
-skąd do cholery ojciec się skapnął, że na tej budowie są zwłoki tych żydów zabitych podczas wojny?
-od kogo ten kolo łysy miał te filmiki? czemu go cisnął od żydów?
-dlaczego syn podpalił tą chawirę z ukraińcami? ( bo pomalowali auto szwagra za to ze nie zapłacił za obsługę?)
-kim jest ta kobieta co podał ksiądz? rozumiem że jego matką ojca pani młodej? ale czemu sie tak załamał jak sprawdził w google? kim był ojciec?
coś mi jeszcze nie grało, na gorąco tylko i aż tyle pytań...
1. dowiedzial sie od tego nazisty-szantazysty, ze buduje chlew na ruinach stodoły
2. skad miał, chyba nie padło, albo sam pracował, albo od tych pijakow (oni tez go od zydow wyzywali), a cisnal go od zydow, bo sie okazalo ze byl adoptowany a jego matka byla zydowka
3. tak
4. zydowka
1.kiedy on mu to powiedział? Fakt wyszedłem na 3 minuty do WC ale wątpię że akurat to ominąłem. Wydawało mi się że szantażował go filmikami.
2. Ok ale to dziadek miał na fotografii że jest z sierocińca. To skąd niby ten łysol mógł to wiedzieć?(No chyba że ogólnie było wiadomo kim jest a sam wieckieiwcz nie miał pojęcia że jest adoptowany) skąd wiadomo że była Żydówką? Po nazwisku?
Chyba cię dłużej przytrzymało w tym wc niż 3 minuty ;p
1. Łysy o tym mówi, gdy go wieprz zgwałcił w tyłek
2. To mała mieścina, tam każdy się zna, a ojciec panny młodej to lokalny biznesmen. Ludzie lubią plotkować
3. O tym że jest żydem mówi mu przede wszystkim ojciec jako pierwszy, jeszcze w samochodzie. Żydem jest się po matce. Nazwisko matki podał mu ksiądz, który to u kogoś znajomego sprawdził. Sierociniec był prowadzony chyba głównie dla dzieci żydowskich. Matka go oddała do sierocińca, A sama robiła karierę prawniczą, skazując/oskarżając żołnierzy AK. Nie pamiętam właśnie czy była prokuratorem czy sędzią, ale to odkrywa sam, po sprawdzeniu nazwiska. Natomiast nie wiem na ile jest to prawda, ale wydaje mi się, że całkiem sporo komunistów było pochodzenia żydowskiego, szczególnie w SB i prokuraturze. To temat powszechnie przewijający się w filmach
1. wtedy jak leżał w kącie? coś mówił i kompletnie nie zrozumiałem (nagłośnienie?)
co do łysego to przecież bawił się na tym weselu - zabawa z koszulami- myślałem, że to jakiś zabieg który ma szokować widza ... jak już będzie dostępny to muszę przepatrzeć to jeszcze raz...
Tak, jak leżał w kącie, A pracownicy pokazali Ryśkowi nagranie, to wtedy mu to powiedział. I tak, był na weselu, ściągnęła mu dziewczyna koszulę podczas zabawy. Równie dobrze mógł być kimś z rodziny, kto wiedział, że stary nie jest jego biologicznym ojcem