W sumie poza monotonną walką nie działo się praktycznie nic... Hm. w sumie wiadomo że podczas obrony musieli cały czas walczyć więc siłą rzeczy jeśli film ma obrazować tamte wydarzenia to też muszą walczyć... co nie zmienia faktu że film jest po prostu nudny. Ta akcja zmieściłaby się na pół godzinnej taśmie. Po mojemu ;) Zaznaczam przy tym że kocham historię :P w zeszłym tygodniu przerabiałam w szkole kwestię Westerplatte i wiem jakie to miało znaczenie. Chociaż wiadomo że PRL-owskie filmy rzadko oddają prawdę historyczną do tego nie mam większych zastrzeżeń. Mimo wszystko mogli to zrobić ciekawiej, nawet jak na tamte czasy.
co za idiota. w tym filmie nie chodzi o akcję i gdybyś zrozumiał o co chodzi nie byłby nudny.
Zdaję sobie sprawę szanowny kolego że wymowa tego filmu na akcji nie polega. Dlatego oceniłam go na "ujdzie" ;p gdyby to był "zwykły" film dostałby max. 2 ;) WARTO OBEJRZEĆ, nie powiem że nie ;) ale można przy nim łatwo zasnąć... Można było to zrobić lepiej i już. :) Chociaż tak patrząc z perspektywy ponad 2 lat... mogłam odpuścić sobie ten komentarz. Szkoda by było gdyby zniechęcił kogoś do obejrzenia wartościowego filmu o historii Polski, a tych jest tak mało...
jeśli kogoś interesuje historia kampanii to go to nie nudzi. więc nie wiem po co oglądałeś ten film. sam film jest zrobiony genialnie.
ObejrzałAM bo zachęcił mnie tytuł. Chyba nie do końca rozumiesz moje posty. :p aaale nie ma o czym dyskutować ;) bynajmniej nie żałuję ze go obejrzałam.