Na film dopiero sie wybieram ale bardzo polecam wszystkim książkę. Jest pełna napięcia, akcji i aż
chce sie ja czytać z rozdziału na rozdział. Jest ich tylko 62 i sa dość krótkie :) polecam gorąco. Mam
nadzieje ze film bedzie tak samo dobry!
Nie jest, najpierw widziałem film, potem czytałem i książka bardzo się różni i są to różnice pozytywne
Nie widziałem jeszcze filmu ale skończyłem właśnie 3 tom. I szczerze nie podoba mi się ani zakończenie ani ogólnie rozwój akcji wszystkich tomów. Ok, czyta się przyjemnie, akcja wciąga ale ogólnie historia pozostawia niedosyt i ciężko - przynajmniej mnie - przywiązać się do głównego bohatera i obdarzyć go sympatią. Ciekawsze wydają się postacie poboczne - szczególnie Teresa i jej motywacja i cele. Do tego historia jest dość przewidywalna. Gdy tylko dochodzimy do momentu odkrycia kolejnej wielkiej tajemnicy i budowane jest napięcie w stylu chwili ciszy z milionerów to już wiadomo co się zaraz przeczyta.
Seria jest przyjemna na zabicie czasu ale zachwytów nie ma. Dałbym więc dobry z minusem. A jaki jest film bo się okaże