Kolejny film dla nastolatkow ządnych ładnych buziek na ekranie, a'la Igrzyska Smierci. Nie dla mnie to kino.
Lekki spoiler.
Nie uważam, że to "kolejny film dla nastolatków". Raz, że nie ma tam wątków miłosnych, dwa - przez cały film panuje dołująca, przygnębiająca atmosfera. Zero jest humoru, dużo śmierci i armageddon na końcu. A chłopcy są tacy sobie, nie ma żadnego przystojniaka.
Też nie mój przedział wiekowy, a uważam, że Dylan jest przystojny, albo raczej z wiekiem przystojnieje.
Nie wiem czemu, ale najfajniejszy wydawał mi się Ki Hong Lee :p Może dlatego, że grał zwiadowcę.
A najsympatyczniejszy z wszystkich był Chuck :(
Ki Hong też jest niczego sobie.
Mam nadzieję, że w drugiej części będzie więcej Minho, bo to bardzo ciekawa postać.
:) ale Twoja teza dotyczyła ładnych buziek, które przyciągają nastolatki. Ani jak nastolatka, ani Ki Hong ma ładną buzię, zaś Dylan przystojnieje (kto wie co z niego wyrośnie) :D
Właśnie znajoma podpowiedziała mi, że dziewczyny poleciały do kina z powodu urody Willa Poultera. Teraz przyznaję Ci rację, udowodniłyśmy Twoją tezę :)
Jestem w lekkim szoku, że Will Poulter może wydawać się komuś przystojny :D No tak, każda potwora znajdzie swego amatora :D
Rzeczywiście, trochę przypomina Igrzyska, aczkolwiek mnie film trzymał w napięciu i bardzo mi się podobał :)
Słowo Igrzyska juz wywołuje we mnie drgawki. Po zdjęciach można już coś zacząć podejrzewać. Czasami można się też pomylić. Bo jak zmienili reżysera od Igrzysk /po dorobku widać /to film nabrał "wyglądu". Z pewościa film obejrzę na jakim słabym camrip a potem zdecyduję. Zresztą zawsze tak robię :) co pozwala mi uniknąć wielu nieporozumień .
Boże, oglądać nagrywane kamerą badziewie?
To już lepiej iść i wydać te 10 zł na bilet do kina, albo poczekać 3-4 miesiące na jakąś normalną wersję...
Film na podstawie książki a nawet można powiedzieć ze to ekranizacja książki.
Temat Post-Apo, bardzo popularny od kilku lat w literaturze dla nasto- i nie tylko- latków.
Po przeczytaniu całej serii jak i innych /np. Divergent - Niezgodna/ muszę powiedzieć, że jest to najlepsza ekranizacja z tego nurtu...
Igrzyska i Niezgodna są romansidłem, tu brak tych wątków i dzięki wielkie za to autorowi książki i scenarzystom!!!
Podobieństwa? - świat post-apokaliptyczny i nastolatkowie - i to wszystko!! Film świetnie zrobiony w stosunku do książki nawet uproszczony co tutaj dało super efekt.. Zdjęcia, scenografia i muzyka OK i najważniejsze - brak dużych wpadek w fabule!!
Polecam choć nie jest to "METRO 2033" LOL
PS. To film i książka dla nastolatków - pamiętajmy o tym ;))