Więzień labiryntu

The Maze Runner
2014
7,0 219 tys. ocen
7,0 10 1 219277
5,2 28 krytyków
Więzień labiryntu
powrót do forum filmu Więzień labiryntu

Słaby

ocenił(a) film na 2

Kolejny film dla nastolatkow ządnych ładnych buziek na ekranie, a'la Igrzyska Smierci. Nie dla mnie to kino.

Mongoose

Lekki spoiler.

Nie uważam, że to "kolejny film dla nastolatków". Raz, że nie ma tam wątków miłosnych, dwa - przez cały film panuje dołująca, przygnębiająca atmosfera. Zero jest humoru, dużo śmierci i armageddon na końcu. A chłopcy są tacy sobie, nie ma żadnego przystojniaka.

ocenił(a) film na 10
Anna_Sandstorm

Jak dla mnie to Dylan to przystojniak w tym filmie! :)

PaulaGlee25

Cóż, nie mój przedział wiekowy, może dlatego tak to widzę :)

ocenił(a) film na 7
Anna_Sandstorm

Też nie mój przedział wiekowy, a uważam, że Dylan jest przystojny, albo raczej z wiekiem przystojnieje.

Eriu

Nie wiem czemu, ale najfajniejszy wydawał mi się Ki Hong Lee :p Może dlatego, że grał zwiadowcę.
A najsympatyczniejszy z wszystkich był Chuck :(

ocenił(a) film na 7
Anna_Sandstorm

Ki Hong też jest niczego sobie.
Mam nadzieję, że w drugiej części będzie więcej Minho, bo to bardzo ciekawa postać.

ocenił(a) film na 2
Eriu

Dzieki dziewczyny wlasnie udowodniłyście moją teze :)

ocenił(a) film na 2
Eriu

Dzieki dziewczyny wlasnie udowodniłyście moją teze :)

ocenił(a) film na 7
Mongoose

:) ale Twoja teza dotyczyła ładnych buziek, które przyciągają nastolatki. Ani jak nastolatka, ani Ki Hong ma ładną buzię, zaś Dylan przystojnieje (kto wie co z niego wyrośnie) :D

ocenił(a) film na 7
Mongoose

Właśnie znajoma podpowiedziała mi, że dziewczyny poleciały do kina z powodu urody Willa Poultera. Teraz przyznaję Ci rację, udowodniłyśmy Twoją tezę :)

ocenił(a) film na 7
Eriu

Jestem w lekkim szoku, że Will Poulter może wydawać się komuś przystojny :D No tak, każda potwora znajdzie swego amatora :D

ocenił(a) film na 10
Mongoose

Rzeczywiście, trochę przypomina Igrzyska, aczkolwiek mnie film trzymał w napięciu i bardzo mi się podobał :)

ocenił(a) film na 6
Mongoose

Słowo Igrzyska juz wywołuje we mnie drgawki. Po zdjęciach można już coś zacząć podejrzewać. Czasami można się też pomylić. Bo jak zmienili reżysera od Igrzysk /po dorobku widać /to film nabrał "wyglądu". Z pewościa film obejrzę na jakim słabym camrip a potem zdecyduję. Zresztą zawsze tak robię :) co pozwala mi uniknąć wielu nieporozumień .

MySlaws

Boże, oglądać nagrywane kamerą badziewie?
To już lepiej iść i wydać te 10 zł na bilet do kina, albo poczekać 3-4 miesiące na jakąś normalną wersję...

ocenił(a) film na 6
MojeGBA

To fakt ciężko jest. ale nie cierpię finansować "chał"

ocenił(a) film na 6
MojeGBA

a potem tak jak mówisz jeżeli film jest poniżej 7 to czekam na dvd

ocenił(a) film na 7
Mongoose

Film na podstawie książki a nawet można powiedzieć ze to ekranizacja książki.
Temat Post-Apo, bardzo popularny od kilku lat w literaturze dla nasto- i nie tylko- latków.
Po przeczytaniu całej serii jak i innych /np. Divergent - Niezgodna/ muszę powiedzieć, że jest to najlepsza ekranizacja z tego nurtu...
Igrzyska i Niezgodna są romansidłem, tu brak tych wątków i dzięki wielkie za to autorowi książki i scenarzystom!!!
Podobieństwa? - świat post-apokaliptyczny i nastolatkowie - i to wszystko!! Film świetnie zrobiony w stosunku do książki nawet uproszczony co tutaj dało super efekt.. Zdjęcia, scenografia i muzyka OK i najważniejsze - brak dużych wpadek w fabule!!
Polecam choć nie jest to "METRO 2033" LOL

PS. To film i książka dla nastolatków - pamiętajmy o tym ;))

ocenił(a) film na 7
Mongoose

Jeśli tak to odebrałeś to gratulacje.

Mongoose

No popatrz Igrzyska Smierci mi się nie podobały a ten film tak a nie jestem już dawno nastolatkiem ....