Więzień labiryntu

The Maze Runner
2014
7,0 219 tys. ocen
7,0 10 1 219281
5,2 28 krytyków
Więzień labiryntu
powrót do forum filmu Więzień labiryntu

obstawiam w ciemno ze takich jest niewiele

ocenił(a) film na 6
pharaoh1

>Niezgodna<

ocenił(a) film na 1
theMedicalDoctor

"Przyszłość, w której społeczność składa się z pięciu frakcji na podstawie cech charakteru. Nastoletnia Tris zostaje przydzielona do kilku partii i uznana za zagrożenie."
no fakt rownie idiotyczna fabula , mam wrazenie ze choliwud testuje inteligencje dzisiejszej mlodziezy

pharaoh1

Lucy ma głupszą fabułę, a oceniłeś na 6.

ocenił(a) film na 1
marcin261287

nie bede bronil tego gniotka ale efekty przynajmniej mial niezle :)

pharaoh1

Scarlett jest niezła, ale fabuła to jedna wielka pseudonaukowa bzdura. Już lepiej byłoby wymyślić, że te super moce zyskała w wyniku jakiegoś eksperymentu, który przekroczył najśmielsze oczekiwania. To byłoby mniej głupie.

pharaoh1

Chociażby Gwiezdne Wojny. A i tak jest to film ponadczasowy.

Dwa poważne minusy :
- Troszkę za młodzi aktorzy. Zbyt dojrzali jak na swój wiek. Delikatnie mnie to irytowało.
- Żadnej erotycznej aluzji do Teresy!!! (błagam!)

Po za tym film godny. Twoja 1-nka jest nieuzasadniona. Rozszerz wyobraźnię a fabuła okaże się całkiem przednia.

I to nie "choliwud" coś tam testuje, tylko to jest fabuła książek, dodam tylko, że bestsellerów.

trzeciejajo

Trzecim minusem według mnie jest trochę za mało labiryntu, a za dużo survivalu. Do tego postać tego małego grubaska. Co On tam w ogóle robił?

ocenił(a) film na 5
pharaoh1

oprócz omówionego wcześniej:

"Przyszłość, w której społeczność składa się z pięciu frakcji na podstawie cech charakteru. Nastoletnia Tris zostaje przydzielona do kilku partii i uznana za zagrożenie."

to jeszcze dorzucę:

"W państwie Panem co roku odbywają się Głodowe Igrzyska - walka na śmierć i życie między przedstawicielami dwunastu Dystryktów. Gdy młodsza siostra Katniss zostaje wylosowana do zawodów, dziewczyna bez wahania zajmuje jej miejsce."

Te dwa filmy (serie filmów) na głupoty mogą spokojnie konkurować z maze runner :).

grot84

Ale w tym drugim filmie gra Jennifer Lawrence, laureatka nagrody Oscara, wybitna aktorka.