Wiadomości bez cenzury

The Onion Movie
2008
6,5 16 tys. ocen
6,5 10 1 15561
4,9 7 krytyków
Wiadomości bez cenzury
powrót do forum filmu Wiadomości bez cenzury

Statyra na USA 7/10

ocenił(a) film na 10

Bardzo śmieszne spojrzenie na szeroki przekrój zachowań i stereotypów Amerykanów.Bardzo fajny film obśmiewający wszystkie trendy w kulturze amerykańskiej z terroryzmem włącznie.

ocenił(a) film na 8
rzoska

A najlepsze jest to że ten głupi naród obśmiał ich własny rodak. Jestem pod wrażeniem że wśród tych debili znalazł sie jeden mądry który nakręcił ten film. Ode mnie 9/10

ps. Scena z otyłymi - mistrzostwo świata!

ocenił(a) film na 7
Luki

dzień świra obejrzył i zastanów się nad tym co napisałeś.

ocenił(a) film na 8
Ryunosuke

Wiadomo, każdy naród ma swoje wady, ale chyba nie porównujesz Polaków do Amerykanów?

ocenił(a) film na 10
Luki

Każdy naród jest porąbany jeżeli bliżej się temu przyjrzeć Polacy są na topie.Szkoda że u nas nie nakręcili podobnego filmu zastępując obśmiewanym tam syndromem Britney - Dodą a terrorystów partią braci Kaczyńskich :)

ocenił(a) film na 8
rzoska

Dla mnie Polska to kraj inteligentnych ludzi (Bardzo patriotycznie powiedziane ;) w porównaniu do średniej krajowej USA. Ten kraj jest gorszy niż Związek Radziecki przez propagowanie swojego obłudnego, pseudowolnościowego stylu życia na całym świecie i imperialnych zachcianek. Tam w telewizji trwa ciągła, wieloletnia propaganda ogłupiania ludzi razem z obniżaniem poziomu nauczania w szkołach i celowego dążenia do oglupienia narodu. W "Donnie Darko" ładnie to jest przedstawione, jak ktoś oglądał będzie wiedział o co chodzi. Tam już nie jest ważne kim jesteś tylko jak wyglądasz, widać to w MTV, serialach i komercyjnych filmach amerykańskich, gazetach typu Cosmopolitan, itd.
Można też spojrzeć na ostatnie wybory jak zostały zorganizowane, czysty marketing, show za okrutnie duże pieniądze. Zatem należy się plus dla kogoś kto dostrzegł wady kraju, w którym żyje.

ocenił(a) film na 10
Boro_4

Taak problem w tym że my Polacy może nie przez własny wybór ale jesteśmy na siłę karmienie kiszkowatymi teleturniejami typu Taniec z szmatami i jakaś tam bezludna wyspa i inne.Wzorce na udane wybory bierze się z USA i w ogóle straasznie się nasz rząd chce im przypodobać a nas USA traktuje jak drugą kategorię śmiecia.Czy w USA jest obchodzona rocznica napaści na Polskę albo wogóle rocznica wybuchu drugiej wojny św? Nie tam wszyscy przeżywają rocznicę WTC a co gorsza aż krew mnie zalała jak zobaczyłem wiadomości 11-go września.Cały kurna program poświęcony temu wydarzeniu bardziej wzniośle niż niejedno patriotyczne święto polskie.Mało to mamy tragedii które się wydarzyły wokół siebie np. wielki głód na Ukrainie.Ale w rocznicę tragedii na Ukrainie w wiadomościach było kilka minut temu poświęcone ... OBŁUDA!!!

ocenił(a) film na 8
rzoska

Takie sa skutki amerykanizowania Polaków. Samo się to co piszesz nie zrobiło.