7,7 160 tys. ocen
7,7 10 1 160227
5,6 34 krytyków
Wielki Mike. The Blind Side
powrót do forum filmu Wielki Mike. The Blind Side

Oscar dla Sandry

ocenił(a) film na 8

Film b. mi się podobał. Przyjemny, nawet wzruszający. Najlepszy był S.J :D mały był dobry. Ale jednej rzeczy nie mogę zrozumieć, dlaczego Sandra Bullock dostała za tą rolę oscara? zawsze wydawało mi się, że oscar należy się aktorowi za rolę ambitną, trudną... a ona po prostu zagrała stanowczą mamę i kobietę która dała nowe, lepsze życie chłopakowi. Nie mówię, że zagrała zle. Zagrała b.dobrze... ale wydaje mi się, że ten Oscar naciągany był... Sandra grała w świetnych filmach, lepszych rolach... nie wiem. Co wy o tym sądzicie?

oal

hmm z tego co słyszałam to tak naprawde przyznali jej za całokształ , chcieli nagrodzić ją za wszystkie lata dobrego grania. a poniewaz oscary nie sa przyznawane w takiej kategori to dostala go za ten film . w sumie zagrała dobrze

ocenił(a) film na 8
oal

w jakich lepszych? w tych stukniętych komediach o policjantce? Za to miała dostać oscara?Moim zdaniem dobra rola, i dobry wybór oscarowy!
pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9
kakilaki

zgadzam sie! to bylo rewelacyjnie zagrane przez Sandre! i do tego jak wygladala! no masakra! jak dla mnie zupelnie zasluzyla na ta wygrana

kakilaki

'w jakich lepszych? w tych stukniętych komediach o policjantce? Za to miała dostać oscara?Moim zdaniem dobra rola, i dobry wybór oscarowy!
pozdrawiam :)'

To Ty chyba tylko filmy na tvn'ie ogladasz... najlepszy film jaki widzialem jest wlasnie z Sandra w roli głownej 'Przeczucie'' ... nie znasz sie to nie badz taki dowcipny/a

Raymoon

Ooo tak jak chcieli jej przyznać oscara mogli to zrobić za rolę w "Przeczuciu" świetny film szkoda, że tak mało znany :)

ocenił(a) film na 1
oal

"Sandra grała w świetnych filmach, lepszych rolach... nie wiem. Co wy o tym sądzicie?"

Hmmm... Zarówno Twój post, cały ten temat i 95% forum pod "Blind Side" pozwalają mi odpowiedzieć tylko w jeden sposób: sądzę, że najlepszym rozwiązaniem na Wasze problemy byłoby wprowadzenie jakiegoś testu na inteligencję na filmwebie. Wprawdzie zostałoby może z 5% użytkowników, ale chociaż porozmawiać by można było na poziomie wyższym niż zachwycanie się psuedo-aktorką typu Sandra Bullock i pseudo-filmami typu "Wielki Mike".

ocenił(a) film na 7
Krocz

To pewnie byś ten test oblał skoro uważasz, że Ze Twoja opinie jest jedyna i słuszna w dodatku nie podając argumentów. Nie jesteś żadnym wzorcem, ani wyznacznikiem w ocenianiu gry i filmu.

ocenił(a) film na 1
adryanusz_88

Wskaż mi miejsce, w którym mówię, że tylko moja opinia jest słuszna. Moje zdanie podziela wielu innych, inteligentnych moim zdaniem ludzi.

Dla potwierdzenia, że nie ja jedyny tak myślę: film obejrzało 9 moich znajomych, średnia ocen = 4
Przy tym tylko jeden z moich znajomych ocenił film tak samo jak ja. Ale to akurat bierze się stąd, że nie lubię na siłę szukać pozytywów w filmach, które uważam za beznadziejne. Znam ludzi, którzy mówią o jakimś filmie, że był tragiczny, a potem dają 3 albo 4.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Krocz

Swoim postem sugerujesz, że Ci co mają dobre zdanie zarówno o filmie jak i o grze Sandry B. mają niski iloraz inteligencji (odnośnie Twoich testów).

"Wprawdzie zostałoby może z 5% użytkowników, ale chociaż porozmawiać by można było na poziomie wyższym niż zachwycanie się psuedo-aktorką typu Sandra Bullock i pseudo-filmami typu "Wielki Mike"." - No tak, bo z tymi co uważają film za dobry to nie da się dyskutować.. są głupi - no jak im się mógł ten film podobać ...

Dla potwierdzenia, że nie masz racji co do filmu i gry Sandry zobacz ocene przy filmie..

ocenił(a) film na 10
adryanusz_88

Film uważam za bardzo dobry. Przyjemnie się oglądało i chętnie ogląda się go ponownie. Dobra gra aktorów i zasłużona nagroda dla S.Bullock. Nie wiem czemu tyle krzyków. Przecież dobrze zagrała

eriot

po tych komentarzach za i przeciw muszę zobaczyć ten film i sama się stwierdzić czy faktycznie Oscar był zasłużony (moim zdaniem) chętnie zobaczyła bym też za co dostała "Złotą malinę" ale chyba nie dam rady tego obejrzeć po tym jak widziałam zwiastuny...

Ivaa

No i zobaczyłam,,,, Zacznę od Sandry B. nie mogłam wyjść z podziwu bo prawie jej nie poznałam (nie chodzi o wygląd) ale o grę. Musiała się napracować nad tą rolą, ale wyszło świetnie. Była przekonywująca a to ważne by uwierzyć aktorowi, że naprawdę przeżywa emocje.
Co do filmu...Na początku ciekawy i wciągający, ale w połowie byłam znudzona, gdyby nie zwrot akcji (sprawa z wyborem szkoły, ucieczka Mika) wyłączyłam bm ten film. Ogólnie oceniam pozytywnie ale nie ma szału:)
Ps : Skoro S. Bullock miała już dostać Oscara to właśnie za tą rolę!! teraz wiem co ujęło Akademię...

ocenił(a) film na 8
Ivaa

Właśnie skończyłem oglądać. Kino przyjemne, familijne, miłe. Nie lubię wogóle familijnego kina, a ten film mnie zaskoczył. Dobrze opowiedziana historia. Daje 8/10. Sandra zagrała świetnie, ale nie na oskara jak dla mnie. Jeżeli ktoś chce zobaczyć przyjemny nieskomplikowany obraz, lekki i odciążający to jest to właśnie taki film. Nie każdy musi być mega ambitny.. różne są nastroje...

użytkownik usunięty
Krocz

Twoja ocena jest niestety wprost proporcjonalna do stopnia zrozumienia przez Ciebie wartości, które zostały w tym filmie pokazane. Reprezentujesz, co widać chociażby z ogólnej oceny tego filmu, poglądy skrajne, więc jeśli mógłbyś - wzbijając się na szczyty swoich 'intelektualnych' możliwości - darować sobie żałosne personalne wycieczki, wszyscy byliby Ci wdzięczni.