7,7 160 tys. ocen
7,7 10 1 160231
5,6 34 krytyków
Wielki Mike. The Blind Side
powrót do forum filmu Wielki Mike. The Blind Side

Nigdy nie zrozumiem fenomenu tego filmu. Owszem nie jest to gniot, jest to obraz niezły, ale czy bardzo dobry? Moim zdaniem "The Blind Side" niesłusznie dostało nominację do Oscara w kategorii najlepszy film. Te zachwyty nad Bullock również mocno przesadzone. Jak dla mnie była w tej roli dobra, ale nieco plastikowa. Nie zasługuje nawet na nominację, nie wspominając o wygranej. Jeśli ona dostanie tego Oscara będzie to największa pomyłka akademii od czasów Gwyneth Paltrow za pamiętnego "Zakochanego Szekspira". Generalnie "Blind Side" nadaje się na niedzielne kino familijne. Fakt, że to jeden z lepszych filmów tego typu, ale wciąż nie można go nazwać dobrym. Niezły, 6/10.

ocenił(a) film na 5
Solarie

Nic dodać, nic ująć. Gdy widziałem wszystkie te heroiczne, bohaterskie odzywki S. Bullock( chociażby w "czarnej dzielnicy" w końcowych fragmentach filmu) nie wierzyłem, że ona jest nominowana do Oscara. Być może jest to spowodowane deficytem głównych ról żeńskich w roku 2009 - naprawdę nie wiem. A film też niczym nadzwyczajnym nie zaskakuje, zwykły dramat biograficzny jakich mnóstwo na rynku filmowym.
Pozdrawiam!